Vilniaus rajono merė Marija Rekst: „Mūsų rajonas išsiskiria savo daugiakultūriškumu ir daugiatautiškumu"

2019-12-05, 08:01
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vilniaus rajono merė Marija Rekst: „Mūsų rajonas išsiskiria savo daugiakultūriškumu ir daugiatautiškumu" vrsa.lt nuotr.

Gruodžio 4 d. Vilniaus rajono savivaldybėje vyko susitikimas su Erasmus+ projekto „Inkubatorius būsimiems Europos verslininkams“ (angl. „Incubator for Future European Entrepreneurs“) dalyviais.

Projekto tikslas – verslumo ir savanorystės skatinimas tarp jaunimo. Antrus metus Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos mokiniai mokosi verslo pagrindų iš verslo lyderių, universiteto dėstytojų bei vietos verslininkų.

Į savivaldybę susirinko visas būrys atvykusių projekto jaunuolių ir jų koordinatorių iš Lenkijos, Graikijos, Portugalijos, Rumunijos ir Vilniaus r. Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos. Iš viso susitikime dalyvavo net 42 jaunuoliai, 5 projekto koordinatoriai bei 2 mokytojos iš Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos. Susitikime taip pat dalyvavo Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Albert Narvoiš, Švietimo skyriaus vedėja Sofija Segen kartu su vyr. specialiste Nijola Ragucka ir atstovė iš UAB „Altas“.

Visus gausiai susirinkusius pasveikino merė Marija Rekst, kuri trumpai papasakojo apie Vilniaus rajoną. „Džiaugiamės, kad mūsų Vilniaus rajonas išsiskiria savo daugiakultūriškumu ir daugiatautiškumu. Mes visi puikiai sugyvename po vienu stogu: lenkai, lietuviai, rusai, baltarusiai, totoriai ir kitų tautybių gyventojai. Visų čia gyvenančių tautų kultūros bei puoselėjamos tradicijos labai praturtina mūsų Vilniaus rajoną“, – sakė merė. Merė taip pat pasidžiaugė Vilniaus rajono mokinių aktyvumu, dalyvavimu įvairiuose projektuose, kurie leidžia pažinti kitas kultūras, įgyti gerosios patirties ir susirasti draugų. Padėkota ir projekto organizatoriams, įteikiant simbolines dovanėles.

A. Narvoiš pasidžiaugė, kad Vilniaus rajono jaunuoliai išnaudoja visas galimybes susipažinti su verslumu, praplėsti savo akiratį bei įgyti naujų žinių.

Atvykusiems svečiams savivaldybės administracijos Biudžeto planavimo skyriaus vyr. specialistė Danutė Šidlauskienė papasakojo apie savivaldybės biudžeto formavimą, vykdymą bei prioritetines sritis, kurios akcentuojamos formuojant Vilniaus rajono savivaldybės biudžetą. Pristatytos ir Vilniaus rajono investicijos. Investicijų skyriaus vedėja Dorota Korvin-Piotrovska susirinkusiems papasakojo apie įgyvendinamų projektų eigą bei pristatė ryškiausius įgyvendintus projektus Vilniaus rajone – socialines bei sveikatos paslaugų įstaigas, sporto aikštynus, žaidimų aikšteles, infrastruktūrą, viešųjų erdvių sutvarkymą ir kt.

Įdomų pranešimą apie verslą skaitė atvykusi UAB „Altas“ atstovė Ugnė Deksnytė, kuri visiems papasakojo apie bendrovės – vienos didžiausių mini ir midi autobusų inžinerijos ir gamybos įmonių Europoje - veiklą.

Po visų pranešimų susirinkusieji suskubo padaryti bendrą nuotrauką, o projekto dalyviai kartu su atvykusiais svečiais su nekantrumu išvyko į suplanuotas ekskursijas.

Įgyvendinant projektą dalyviai organizuoja labdaros akcijas, padedant žmonėms patekusiems i sunkią gyvenimo situaciją. Vieni iš ryškiausių gerumo pavyzdžių – akcijos metu „Gerumo per daug nebūna“ padėta šeimai nukentėjusiai nuo gaisro, „Gerojo lašelio“ dieną buvo renkamos aukos Lietuvos vaikų vėžio asociacijai „Paguoda“ ir sunkia liga sergančiam berniukui.

Per Užgavėnes savanoriai paruošė specialią programą Vilniaus rajono Nemenčinės palaikomojo gydymo ligoninėje bei Neįgaliųjų dienos užimtumo centre. Projekto savanoriai taip pat rūpinasi gamta dalyvaudami „Darom“ akcijose. Kiekvienais metais dalyvauja Kaziuko mugėje. Gruodžio 6 d. projekto savanoriai organizuoja užsienio šalių bei Nemenčinės K.Parčevskio gimnazijos mokinių kartu pagamintų kalėdinių suvenyrų pardavimą, o surinktos lėšos bus skirtos Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospiso Vilniuje reikmėms.

Parengta remiantis vrsa.lt informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24