Šiandien "Eurovizijoje" pasirodys Lietuvos atstovė

2014-05-08, 11:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Milijonai muzikos gerbėjų visoje Europoje šį vakarą leis prie televizijos ekranų. "Eurovizijos" dainų konkurso pusfinalis vėl kurstys tiek linksmybes, tiek nerimą ir intrigas. Tos šalys, kurių atstovai - jau finale, galės būti ramūs, tačiau lietuviams dar teks ir jaudulio. Vilija Matačiūnaitė su daina "Attention" šį ketvirtadienį bandys prasiskinti kelią į "Eurovizijos" finalą.

Ketvirtadienio vakarą nuo 22 valandos LRT televizija tiesiogiai transliuos „Eurovizijos" dainų konkurso antrąjį pusfinalį, kurio metu pasirodys ir Lietuvos atstovė Vilija Matačiūnaitė.

V.Matačiūnaitė kartu su šokėju Šarūnu Kirdeikiu ir trimis pritariančiosiomis vokalistėmis „Eurovizijos" scenoje pasirodys septintu numeriu.

Iš viso antrame „Eurovizijos" pusfinalyje pasirodys 15 dainininkų, net dešimt iš jų pateks į „Eurovizijos" finalą. Antrame „Eurovizijos" pusfinalyje kausis Maltos, Izraelio, Norvegijos, Gruzijos, Lenkijos, Austrijos, Lietuvos, Suomijos, Airijos, Baltarusijos, Makedonijos, Šveicarijos, Graikijos, Slovėnijos ir Rumunijos atstovai.

Į finalą iš pirmojo „Eurovizijos" pusfinalio jau pateko dešimt šalių: Juodkalnija, Vengrija, Ukraina, Rusija, Armėnija, Azerbaidžanas, San Marinas, Švedija, Nyderlandai ir Islandija. Į finalą tiesiai deleguoti šešių valstybių atstovai: Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Vokietijos, Danijos, Italijos, Prancūzijos.

Stebėdami antrąjį „Eurovizijos" pusfinalį lietuviai galės balsuoti už labiausiai patikusius dainininkus, tačiau už Lietuvos atstovę Viliją Matačiūnaitę balsuoti lietuviams neleidžiama. Kurie antrojo „Eurovizijos" pusfinalio dalyviai pateks į finalą, paaiškės susumavus žiūrovų ir komisijos balsus.

„Eurovizijos" dainų konkurso finalas vyks šeštadienį, gegužės 10-ąją dieną.

Parengta naudojant freetime.lt informaciją

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24