Saugi šeima – stipresnė visuomenė

2011-12-08, 05:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Artėjant šv. Kalėdoms Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Vilniaus miesto motinos ir vaiko pensione. Šalies vadovė kartu su pensiono gyventojomis ir socialiniais darbuotojais aptarė problemas, su kuriomis susiduria smurtą patiriančios ir būsto netekusios moterys, našlaitės, kurios, neturėdamos savarankiško gyvenimo patirties, sulaukusios pilnametystės turi palikti globos namus.

Prezidentė pabrėžė, jog Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas yra tik pirmas žingsnis tobulinant moteris ginančią teisinę bazę. Kartu būtina keisti ir visuomenės požiūrį į smurtą.

„Kalėdos saugiuose namuose - dovana, apie kurią svajoja visos smurtą patyrusios ar būsto netekusios moterys ir vaikai. Netoleruodami smurto ir padėdami šalia esančioms moterims, įkvėpdami joms pasitikėjimo savimi ir noro iš visų jėgų kabintis į gyvenimą, sukursime ne tik gražesnes Kalėdas, bet ir stipresnę visuomenę", - teigė Prezidentė.

Prisijungdami prie Prezidentės globojamos akcijos „Knygų Kalėdos", pensiono gyventojai surengė kalėdinius knygos skaitymus. Šventės metu visi klausėsi Virginijos Šukytės apsakymo „Vaikai neauga be pasakų" ir diskutavo apie knygos svarbą šeimos gyvenime.

Prezidentė pensione gyvenančioms moterims ir vaikams padovanojo knygų. Pasak šalies vadovės, knygos skaitymas yra labai svarbus vaikams, kurie išgyvena tėvų konfliktus, kad jie jaustųsi saugesni, augtų kūrybiški ir siektų žinių.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24