Spausdinti šį puslapį

Prasideda kalėdinės gerumo ir labdaros akcijos

2011-12-04, 07:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Labdaringos akcijos šeštadienį vakarą jau devintą kartą buvo surengtos Vilniuje, o Kaune labdaringas aukcionas surengtas penktą kartą.

Vilniaus rotušėje jau devintąjį kartą surengta Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė. Surinkti pinigai šiemet bus skirti Kauno klinikoms onkologinėmis kraujo ligomis sergantiems pacientams gydyti, paramos vaikams centrui Vilniuje, „Jaunimo linijai“, keliems vaikų ir senelių globos namams, Vilniaus miesto motinos ir vaiko pensionui.

Tuo metu Kaune jau penktą kartą surengtas aukcionas, kurio metu surinktos lėšos bus paaukotos Naujagimių klinikai dvynių lovelei pirkti.

Šiuolaikinės technologijos ir tobulėjanti medicinA leidžia išgelbėti vis mažesnio svorio naujagimių gyvybes, jų gimsta vis daugiau. Lietuvoje iš tūkstančio naujagimių – šeši neišnešioti, pasaulyje – vienas iš dešimties.

Daugėja ir pasaulį išvystančių dvynukų, trynukų. Dažniausiai būtent jie ir pasibeldžia į pasaulį per anksti. Todėl jiems reikalinga speciali priežiūra.

Pernai vykusioje gerumo ir paramos akcijose nepavyko surinkti pakankamai lėšų neišnešiotų dvynių lovelei – surinkta vos penktadalis reikalingos sumos. Tad trūkstamus pinigus tikimasi surinkti šiemet.

Loreta Mačiulienė
LTV „Panorama“

Komentuoti