Ukmergės rajono merui – dideli nemalonumai

2011-11-29, 11:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Uk­mer­gės ra­jo­no va­do­vą Al­gir­dą Ko­pūs­tą klam­pi­na di­de­li ne­ma­lo­nu­mai. Skan­da­lą dėl ne­tei­sė­tai iš „Sod­ros“ gau­tos ne­įga­lu­mo pen­si­jos pa­pil­dė ir vai­ra­vi­mas įkau­šus. Ra­jo­no ta­ry­bos opo­zi­ci­ja ke­ti­na teik­ti me­rui in­ter­pe­lia­ci­ją dėl at­si­sta­ty­di­ni­mo.

Penk­ta­die­nio va­ka­rą me­ras bu­vo su­stab­dy­tas iš­gė­ręs prie nuo­sa­vo vi­su­rei­gio „To­y­o­ta Land Crui­ser” vai­ro.

Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams pa­tik­ri­nus al­ko­tes­te­riu, jam nu­sta­ty­tas lengvas gir­tu­mo laips­nis. Vals­tie­čių liau­di­nin­kų par­ti­jai pri­klau­san­tis po­li­ti­kas į al­ko­ho­lio ma­tuok­lį įpū­tė 0,8 pro­mi­lės al­ko­ho­lio.

Ra­jo­no va­do­vo au­to­mo­bi­lis bu­vo su­stab­dy­tas vil­nie­čių pa­rei­gū­nų vyk­dy­to rei­do me­tu. Pu­siau­ke­lė­je nuo Uk­mer­gės iki na­mų Pa­ši­lė­je su­stab­dy­tam me­rui bu­vo li­kę nu­va­žiuo­ti dau­giau nei ki­lo­met­ras.

Re­por­ta­žą apie šį įvy­kį šeš­ta­die­nį pa­ro­dė LNK ži­nios. Te­le­fo­nu pa­kal­bin­tas A. Ko­pūs­tas žur­na­lis­tams pri­si­pa­ži­no, jog į al­ko­tes­te­rį pri­pū­tė 0,8 pro­mi­lės.

Ta­čiau me­ras su al­ko­tes­te­rio pa­ro­dy­mais ne­su­ti­ko ir pats nu­vy­ko blai­vu­mo pa­si­tik­rin­ti į li­go­ni­nę.

Li­go­ni­nė­je me­ras pats pa­si­pra­šė at­lik­ti pa­kar­to­ti­nius ty­ri­mus. Jam su­si­mo­kė­jus 42 li­tus, bu­vo at­lik­tas ben­dras būk­lės įver­ti­ni­mas ir už­fik­suo­ti al­ko­tes­te­rio pa­ro­dy­mai.

Jie at­lik­ti pra­ėjus ma­žiau­siai va­lan­dai nuo pa­rei­gū­nų pa­tik­ri­ni­mo.

„Dar ne­su su­si­pa­ži­nęs su at­lik­to ty­ri­mo duo­me­ni­mis“, – pir­ma­die­nio ry­tą kal­bė­jo Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sia­sis gy­dy­to­jas Al­gi­man­tas Ve­lič­ka. Jis pa­aiš­ki­no, kad pra­ėjus tam tik­ram lai­kui, jie ga­li keis­tis.

Ne­pai­sant to, ko­kie be­bū­tų ant­ri­niai pa­ro­dy­mai, A. Ko­pūs­tui vis tiek teks sto­ti prieš teis­mą, ku­ris ir nu­spręs, ko­kią nuo­bau­dą skir­ti.

Nors ofi­cia­liais įro­dy­mais lai­ko­mi pa­tru­lių už­fik­suo­tie­ji, A. Ko­pūs­tas tu­ri tei­sę pa­pil­do­mus ty­ri­mus pa­teik­ti ver­tin­ti teis­mui.

Už vai­ra­vi­mą ne­blai­viam jam gre­sia ne­tek­ti vai­ruo­to­jo pa­žy­mė­ji­mo nuo vie­nų iki pus­an­trų me­tų ir pi­ni­gi­nė bau­da nuo 1000 iki 1500 li­tų.

 

Tūks­tan­čiai me­rui – ne­tei­sė­ti

 

Ki­tas taip pat pra­ėju­sią sa­vai­tę pa­vie­šin­tas A. Ko­pūs­tą už­griu­vęs ne­ma­lo­nu­mas su­si­jęs su iš „Sod­ros“ gau­ta ne­įga­lu­mo pen­si­ja.

„Lie­tu­vos ry­tas” jau anks­čiau skel­bė, kad „Sod­ros” Uk­mer­gės sky­riaus va­do­vai, va­do­vau­da­mie­si Ne­įga­lu­mo ir dar­bin­gu­mo nu­sta­ty­mo tar­ny­bos iš­duo­ta dar­bin­gu­mo ly­gio pa­žy­ma, lei­do A. Ko­pūs­tui iš­mo­kė­ti ne­tek­to dar­bin­gu­mo pen­si­ją nuo 2007 me­tų ge­gu­žės 1-osios. Pa­žy­mi­ma, jog A. Ko­pūs­tas yra ne­te­kęs 60 proc. dar­bin­gu­mo. Iš vi­so bu­vo iš­mo­kė­ti 46 tūks­tan­čiai li­tų.

Pa­gal įsta­ty­mus pen­si­jos ga­li bū­ti ski­ria­mos ir ne­pri­emo­kos skai­čiuo­ja­mos už vie­nus me­tus, o jei­gu krei­pia­ma­si po il­ges­nės per­trau­kos, pi­ni­gai iš­mo­ka­mi, jei ji nė­ra il­ges­nė nei tre­ji me­tai.

„Ty­ri­mą at­li­kę STT pa­rei­gū­nai raš­tu krei­pė­si į Ge­ne­ra­li­nę pro­ku­ra­tū­rą, pra­šy­da­mi gin­ti vie­šą­jį in­te­re­są. Nu­sta­ty­ta, kad ne­tek­to dar­bin­gu­mo pen­si­ja – be­veik 46 tūks­tan­čiai li­tų – už dau­giau nei ket­ve­rius me­tus Uk­mer­gės me­rui A. Ko­pūs­tui iš­mo­kė­ta ne­tei­sė­tai. Šie pi­ni­gai tu­rė­tų bū­ti grą­žin­ti į Vals­ty­bi­nio so­cia­li­nio drau­di­mo fon­do biu­dže­tą“, – ra­šo „Lie­tu­vos ry­tas“.

A. Ko­pūs­tas prieš po­rą sa­vai­čių sa­vo pa­skelb­ta­me pa­reiš­ki­me tei­gė, jog pen­si­ją mo­kan­tis „Sod­ros” sky­rius pri­va­lo iš anks­to in­for­muo­ti pen­si­nin­ką, kad bai­gė­si pen­si­jos sky­ri­mo ter­mi­nas.

„Pri­mi­ni­mo, ku­rio vi­suo­met su­lauk­da­vau, ne­ga­vau, to­dėl pa­mir­šau pa­teik­ti do­ku­men­tus. Ka­dan­gi pri­mi­ni­mas ne­bu­vo at­siųs­tas, del­si­mas mo­kė­ti pen­si­ją yra lai­ky­ti­nas „Sod­ros” klai­da”, – ti­ki­na Uk­mer­gės me­ras.

 

Opo­zi­ci­ja siū­lo at­si­sta­ty­din­ti

 

Ra­jo­no ta­ry­bos opo­zi­ci­jos at­sto­vas so­cial­de­mok­ra­tas Ka­zys Gry­baus­kas sa­ko, kad opo­zi­ci­ja ar­ti­miau­siu me­tu ke­ti­nan­ti su­reng­ti po­sė­dį, ku­ria­me bus svars­to­mas me­ro po­žiū­ris į ša­lies įsta­ty­mus. Po­sė­džiau­to­jai pa­teiks A. Ko­pūs­tui pa­siū­ly­mą ap­si­spręs­ti pa­čiam dėl ga­li­my­bės to­liau ei­ti me­ro pa­rei­gas.

„Tiek vie­nas, tiek ki­tas nu­si­žen­gi­mas įsta­ty­mui – pa­kan­ka­mai rim­ti. Tai tu­rė­tų rū­pė­ti ne tik opo­zi­ci­jai – ir ki­ti ta­ry­bos na­riai tu­rė­tų apie tai pa­mąs­ty­ti. Vi­suo­me­nės nuo­mo­nė taip pat nė­ra vie­na­reikš­miš­ka“, – nuo­mo­nę iš­sa­kė vie­nas iš opo­zi­ci­jos ly­de­rių  K. Gry­baus­kas.

Ka­dan­gi me­ras iki šiol ne­si­tei­kė ta­ry­bos na­riams pa­si­aiš­kin­ti dėl vie­nas po ki­to nu­vil­ni­ju­sių skan­da­lų, bus pra­šo­ma tai pa­da­ry­ti per opo­zi­ci­jos na­rių nu­ma­ty­tą lai­ko­tar­pį.

Jei me­ras pats ne­at­si­sa­kys už­ima­mų pa­rei­gų ar jo pa­si­aiš­ki­ni­mas ne­įti­kins 11 opo­zi­ci­jai pri­klau­san­čių ta­ry­bos na­rių, jie nu­ma­to to­li­mes­nį žings­nį. To­kiu at­ve­ju A. Ko­pūs­to lau­kia in­ter­pe­lia­ci­ja dėl at­si­sta­ty­di­ni­mo.

Su pa­čiu me­ru pir­ma­die­nį iki pie­tų su­si­siek­ti ne­pa­vy­ko. Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Juo­zas Varž­ga­lys pa­ti­ki­no, kad A. Ko­pūs­tas dar­bi­niais rei­ka­lais iš­vy­kęs į Vil­nių.

Vis tik po pie­tų pa­skam­bi­nus mo­bi­liuo­ju me­ro dar­bo te­le­fo­nu, at­si­lie­pė jo duk­ra. Ji pa­aiš­ki­no, kad A. Ko­pūs­tas pats at­si­liep­ti ne­ga­li, nes yra už­si­ė­męs.

Pa­si­do­mė­jus, ko­dėl į dar­bi­nio te­le­fo­no skam­bu­čius at­sa­ko ne pats me­ras, o jo duk­ra, ji pra­ne­šė, jog A. Ko­pūs­tas ser­ga ir šiuo me­tu yra li­go­ni­nė­je.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ
www.ukzinios.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24