Keliones vasarai siūlo įsigyti jau dabar

2011-11-25, 07:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kelionių organizatoriai patys unikalia vadina situaciją, kai vasaros atostogų keliones siūlo rinktis dar net neatėjus Kalėdoms.

Vienų įmonių atstovai aiškina, kad taip patogiau klientams, o kitų neslepia, kad šitaip skubėti verčia nemažėjanti konkurencija rinkoje, praneša LTV „Panorama“.

Likus mėnesiui iki Kalėdų, kelionių agentūros jau siūlo planuoti, kur praleisti vasarą. Kelionės dabar esą pigesnės, o pasiūla – didesnė. Tačiau kelionių platintojai neslepia, kad vasaros keliones pardavinėti anksčiau verčia ir nemažėjanti konkurencija. Ar tai pasiteisins, skaičiuoti esą dar anksti.

„Pirmiausia dėl to, kad klientai gautų pačią didžiausią naudą, kurią suteikia ypatingai viešbučiai, visi kiti mūsų partneriai, kai kelionės apskritai yra užsakinėjamos iš anksto. Pačios didžiausios nuolaidos – užsakant kelionę prieš pusmetį, prieš 7 mėnesius“, – aiškino „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

„Mes niekada nepardavinėdavome vasaros sezono prieš Kalėdas. Tai bus pakankamai unikali situacija ir tik tada mes galėsime įvertinti, ar tai buvo sėkmingas žingsnis ar ne. Bet pats pirkimas prasidėdavo anksčiau sausio-vasario mėnesiais ir jis būdavo gana aktyvus, tad tikimės ne mažesnio aktyvumo“, – kalbėjo „West Express“ generalinis direktorius Egidijus Vaišvilas.

Apie augančius keleivių srautus ir atsigaunančią aviaciją kalba ir Vilniaus oro uostas, kuris kitąmet planuoja rekordinį keleivių skaičių.

„Po vasaros keliaujančių skaičius nesumažėjo, nors mes nerimavome dėl to, kad atėjo ruduo Galvojom, kad bus duobė, bet duobės nėra. Kitais metais mes viršysim 2 mln. pervežtų keleivių skaičių“, – prognozavo Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Tomas Vaišvila.

„Novaturas“, siekdamas optimizuoti skrydžius, dalį iš Latvijos ir Estijos skrendančių lėktuvų nuo šiol tupdys ir Vilniuje, kad į juos įsodintų ir keliautojus lietuvius, atostogų skrendančius į šiltuosius kraštus.

„Baigėsi tie laikai, kai Lietuva buvo dalinai priversta skraidyti per kaimyninius kraštus. Taip kaip vystosi aviacija Lietuvoje, taip kaip vystosi aviakompanijos, tai kaimyninėm šalim teks priprasti skraidyti per Lietuvą“, – teigė T. Vaišvila.

Oro uosto atstovų teigimu, šiemet, priešingai nei ankstesniais metais, žiemos tvarkaraščiai tokie patys, kaip ir vasaros, nors anksčiau skrydžių operatoriai žiemos metu mažindavo skrydžių skaičių, skraidindavo mažesniais lėktuvais.

Pasak kelionių organizatorių, populiariausios kryptys išlieka Turkija ir Graikija, tačiau daug vilčių teikia ir Sicilija, Graikija, Kipras ar net Iranas.

Arnas Mazėtis
LTV „Panorama“
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24