Ar sulauksime naujo Lietuvos administracinio – teritorinio žinyno?

2011-11-20, 09:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybės bei savivaldybių valdymo, įvairaus profilio švietimo ir mokymo įstaigų žiniasklaidos bei kitų organizacijų darbuotojams savo darbe beveik kasdien reikalingas šalies administracinio – teritorinio suskirstymo žinynas. Šiandien dar tenka naudotis senuoju tarybų Lietuvos Aukščiausios Tarybos prezidiumo leidiniu „Lietuvos TSR administracio – teritorinio suskirstymo žinynu“.

Pirmoji jo dalis – Lietuvos miestai, rajonai apylinkės bei kaimo gyvenvietes išleista 1974 m. Antroji dalis Lietuvos įvairių gyvenamųjų vietovių alfabetinis sąrašas – 1976 m. Tada Lietuvoj buvo apie 24 tūkst. įvairaus rango gyvenviečių. Dabar manoma, kad jų kažkiek mažiau. Todėl šis žinynas jau neatitinka tikrovės – per 35 metus daugelio gyvenviečių respublikinis, rajoninis ar apylinkinis (dabar seniūnijų) pavaldumas pasikeitės. Daugumos žiniasklaidos darbuotojų nuomone (str. autorius taip pat žiniasklaidos darbuotojas) būtinai reikalingas naujas žinynas.

Gal būt Lietuvos Seimas ir vyriausybė užuot skirstę mokesčių mokėtojų lėšas abejotinos paskirties projektams, iki besotybės didindami Ignalinos AE ir Valdovų rūmų išlaidas, skirdami didžiules kompensacijas „neteisėtai“ atleistų valdininkų „grąžinimui“ į ankstesnes pareigas, susigrąžintų pinigus iš „šešėlio“ ir kontrabandos, ir taip papildytų biudžetą keliolika milijardų litų? Tada tikrai užtektų pinigų ir sumažintų pensijų grąžinimui ir kitoms socialinėms reikmėms  ir taip reikalingam administracinio – teritorinio žinyno išleidimui.
 
Su viltimi laukiantis naujo žinyno Augustinas iš Kunkojų

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24