Draugystė su kaimynais – naudinga

2011-11-18, 12:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos pasienyje įsikūrusios rajonų savivaldybės sėkmingai įgyvendina bendrus projektus.

Keletą metų juos ignoravusi Daugpilio valdžia dabar sugrįžo į euroregiono „Ežerų kraštas“ sąjungą, praneša LTV „Panorama“.

Naujoji Daugpilio valdžia tikina atsitokėjusi, kad bendradarbiaujant su kaimynais lietuviais ir baltarusiais galima kur kas daugiau nuveikti miesto gerovei.

„Vieni sakė, kad nėra reikalo būti euroregione, nes tai ir savivaldybės lėšos, kiti manė, kad per mažai gauna naudos iš bendradarbiavimo. Dabartinė Dūma priėmė nutarimą – mes vėl grįžtame. Ir vienas iš projektų, kurį įgyvendinsime – gerinsime ežero būklę“, – teigė Daugpilio Dūmos pirmininko pavaduotoja Livija Jankovska.

Daugiausiai dėmesio daugpiliečiai žada skirti turizmo plėtrai. Į kalnelį, kuriame šalia viena kitos stovi net keturios bažnyčios, norima pritraukti kuo daugiau lankytojų, todėl su Lietuva, Baltarusija bus rengiami ir bendri turistiniai maršrutai.

„Maždaug už pusantrų metų mes atidarysime žymaus pasaulio impresionisto Marko Rothko muziejų, kuriame eksponuosime originalius jo darbus. Tai bus vienas svarbiausių lankytinų objektų ,turistai jau dabar juo domisi“, – sakė Daugpilio Dūmos Investicijų departamento direktorė Sarmite Kikuste.

O štai Zarasuose ką tik už euregiono „Ežerų kraštas“ projektų lėas įrengtas apžvalgos ratas ant Zaraso ežero traukia žmones. Savivaldybės atstovai neslepia – draugystė su kaimynais visokeriopai naudinga, esą tik apsižvalgius aplink galima suprasti, ko trūksta patiems.

„Zarasai turi ambiciją tapti paplūdimių rojumi. Rekonstruosime savo senąjį paplūdimį, sovietiniais laikais statytas 10 metrų tramplinas bus rekonstruotas, pastatytos atviros čiuožyklos į vandenį, kas turėtų būti patrauklu. Kitas projektas, kaip aš ir minėjau, tai yra sporto infrastruktūra, kurios mums labai trūksta“, – sakė Zarasų rajono savivaldybės Investicijų skyriaus vedėja Ingrida Tatarūnė.
Euroregiono „Ežerų kraštas“ projektuose dalyvauja Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos pasienyje įsikūrusios savivaldybės, bendri projektai europinėmis ir savivaldybių lėšomis įgyvendinami šveitimo, sporto, ekologijos ir kitose srityse.

Zina Paškevičienė
LTV „Panorama“
www.lv.com.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24