„Tele2“ ieško talentų: patys apmokys ir įdarbins gabiausius

2018-12-21, 12:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Tele2“ ieško talentų: patys apmokys ir įdarbins gabiausius Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ investuoja į jaunuosius duomenų analitikus, kviesdama dalyvauti „Big Data Akademijoje“. Būsimieji talentai turi nemenkų šansų – įmonė ne tik suteiks tendencingiausias duomenų analitikos žinias, bet ir pasiūlys realias darbo vietas „Tele2” bendrovėje labiausiai motyvuotiems kandidatams.

Galimybė susikurti darbo vietą

Įkurtos akademijos formulė – 1 mėnuo mokslų, kurie dalyviams nekainuoja, ir 4 mėnesiai motyvuojančiai „Tele2” apmokamos praktikos. Mokymosi procese 10 atrinktų dalyvių stiprins duomenų analizės įgūdžius, tobulins struktūrizuotos užklausų kalbos (angl. SQL) žinias, analizuos duomenis ir praktikuosis, kaip juos suprantamai atvaizduoti. Mokslų metu dalyviams pateikiamos realios užduotys ir būtinos priemonės joms įgyvendinti.

Sėkmingai finišavę ir labiausiai motyvuoti studentai po mokslų ne tik bus papildę savo žinių bagažą, bet ir sulauks kvietimo prisijungti prie „Tele2” įmonės bei dirbti šioje srityje, skelbiama pranešime spaudai.

„Big Data Akademijos“ koordinavimas patikėtas duomenų mokslininkui Gvidui Navickui ir „Tele2“ klientų aptarnavimo ir analizės departamento direktoriui Ignui Brazdauskui. Vertindami sparčiai augantį specialistų poreikį šalyje, „Tele2“ patys organizuoja visą mokymosi procesą.

Buvusiems studentams nusišypsojo sėkmė

„Praėjusių metų patirtis rodo, jog šie mokymai buvo abipusiai naudingi. Iš dešimties akademijos studentų, keturi buvo pakviesti praktikuotis, ir net 3 iš jų šiuo metu dirba „Tele2“ įmonėje. Džiaugiuosi, jog pateisinome viltis, o rezultatai net pranoko lūkesčius“, – pasakoja akademijos mentorius G. Navickas.

Jūratė Vaištaraitė ir Vilius Peteraitis įmonės darbuotojų gretas papildė pilnu etatu. J. Vaištaraitė – Vilniaus Gedimino technikos universiteto multimedijos ir kompiuterinio dizaino bakalaurų studijų absolventė, „Big Data Akademijoje“ nusprendusi dalyvauti siekdama įgyti patirties duomenų analitikoje. V. Petraitis – baigęs statistikos studijas, pasiūlymu susidomėjęs dėl noro papildyti jau turimas žinias. Dar vienas „Big Data Akademija“ studentas – Haroldas Mackevičius – įmonėje liko dirbti kaip laisvai samdomas darbuotojas. Jis ISM vadybos ir ekonomikos universitete šiuo metu yra ekonomikos ir politikos mokslų trečiakursis.

Duomenų analitikų poreikis nuolat auga

„Norime, jog būsimas studentas būtų imlus, protingas, gudrus – tada jam nekils sunkumų gilinantis į sudarytą programą. Per mėnesį žmogui, turinčiam tokias savybes, galima suteikti labai daug. O toliau viskas priklauso nuo noro tobulėti“, – sako duomenų mokslininkas G. Navickas.

Technologinę revoliuciją vieni pirmųjų šalyje iniciavę „Tele2” įmonės atstovai vieningai teigia, kad šios srities tendencingumas akivaizdus visame pasaulyje. „Mano nuomone, duomenų analitikų tiek globaliai, tiek šalies mastu didės. Jau dabar matome atotrūkį – stokojome žmonių, kurie turėtų ne tik teorinių žinių, bet ir mokėtų praktiškai jas panaudoti. Duomenys jau seniai nebetelpa tik į excelį, turime mokėti juos susisteminti ir numatyti būsimus klientų poreikius. Tokia, mano galva, yra akademijose esmė – čia mokslines žinias deriname su praktika“, – teigia „Tele2“ klientų aptarnavimo ir analizės departamento direktorius I. Brazdauskas, netrukus pats prisidėsiantis prie būsimųjų studentų ugdymo proceso.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24