Spausdinti šį puslapį

Išmokos vaikams išaugs iki 50 eurų

2018-12-06, 18:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vaiko pinigai kitąmet augs nuo 30 iki 50 eurų Vaiko pinigai kitąmet augs nuo 30 iki 50 eurų © L24.lt (Fot. Marijan Paliuškevič)

Seimas ketvirtadienį priėmė Išmokų vaikams įstatymo pataisas, kuriomis nutarta nuo 2019 metų pradžios vaiko pinigus padidinti iki 50 eurų. Tuo tarpu gausios ir nepasiturinčios šeimos kiekvienam vaikui sulauks papildomos 20 eurų priemokos. Vadinasi, nepasiturinčioms ir gausioms šeimoms už kiekvieną vaiką bus mokama po 70 eurų.

Gausi šeima – tai tokia, kurioje auga 3 ir daugiau vaikų, o nepasiturinti – kai mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 183 eurų, bet į pajamas neįskaičiuojami vaiko pinigai ir 15-35 proc. su darbo santykiais susijusių pajamų, priklausomai nuo šeimos sudėties.

Be to, neįgalumą turintiems vaikams bus skiriama universali išmoka, siekianti 69,92 euro, o gausios ir nepasiturinčios šeimos neįgalumą turintiems vaikams sulauks papildomai 20 eurų.

Išmokos vaikams yra išmokamos visiems vaikams nuo gimimo iki 18 metų, bet gali būti mokamos ir iki 21 metų, jei vaikas mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (Bendrojo lavinimo mokyklose arba profesinio mokymo įstaigose besimokantys pagal bendrojo ugdymo programą).

Išmokos vaikams yra mokamos nuo šių metų sausio ir šiuo metu siekia 30 eurų.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga jau eilę metų atkreipia dėmesį į protingos šeimos politikos Lietuvoje būtinumą ir yra įstatymų, skirtų šeimoms remti – išmokos vaikams, Šeimos kortelės, arba nemokami vaistai senjorams, kuriems yra75 ir daugiau metų – autoriai.

„Mūsų siekis yra 120 eurų ir tikimės, kad 2020-2021 metais pasieksim šitą ribą”, – pažymėjo LLRA-KŠS partijos pirmininkas, europarlamentaras Valdemar Tomaševski antradienį LR Seime vykusios konferencijos metu. Jis atkreipė dėmesį, kad jeigu kalbama apie vaiko pinigus, tai Lietuva gerokai atsilieka nuo kaimynų, pavyzdžiui, nuo Lenkijos, kuri jau svarsto apie vaiko pinigų padidinimą nuo 500 iki 1000 zlotų.

Komentuoti