Būrys Vilniaus ir Kauno politikų supainiojo interesus

2011-11-16, 07:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus meras Artūras Zuokas ir tarybos narys Romas Adomavičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Taip nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). 

Anot VTEK, kad Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas ir tarybos narys Romas Adomavičius, dalyvaudami rengiant, svarstant ir balsuojant dėl nekilnojamojo turto mokesčio dydžio Vilniaus mieste 2012 metams nustatymo, nesilaikė įstatyme įtvirtintos pareigos vengti interesų konflikto.

Pasak Komisijos, politikai yra stambūs akcininkai ir dėl to asmeniškai suinteresuoti dideles nekilnojamojo turto mokesčio sumas (nuo 30 tūkst. iki 75 tūkst. litų per metus) Vilniaus mieste mokančių bendrovių sėkminga veikla.

Todėl priimant minėtą sprendimą šie asmenys negalėjo išlikti objektyvūs ir nešališki, kaip to reikalauja įstatymas.

Tyrimas dėl tarybos nario Vytauto Milėno nutrauktas dėl mažareikšmiškumo. Šis politikas atitinkamose bendrovėse turi mažiau nei 10 proc. akcijų, o mokėtina metinė nekilnojamojo turto mokesčio suma minėtoms bendrovėms sudaro mažiau kaip 10 tūkst. Lt.

Įstatymą pažeidė ir Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai Visvaldas Matijošaitis, Irena Matijošaitienė, Tomas Bagdonavičius bei Povilas Mačiulis. Šie politikai interesus supainiojo svarstant ir balsuojant dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų Kauno mieste 2012 metams nustatymo.

Anot VTEK, V. ir I. Matijošaičiai valdo stambius akcijų paketus (nuo 40 iki 60 proc. akcijų) įmonėse, bendrai per metus už turtą Kauno mieste sumokančiose daugiau kaip pusę milijono litų nekilnojamojo turto mokesčio.

Tarybos nariai T. Bagdonavičius ir P. Mačiulis per paskutinius metus buvo darbo santykiais susiję su bendrovėmis, kurių akcininku ir valdybos nariu yra V. Matijošaitis, ir kurios už turtą Kauno mieste moka nuo 90 tūkst. iki 400 tūkst. Lt nekilnojamojo turto mokesčio.

„Akivaizdu, kad svarstydami ir balsuodami dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų politikai veikė interesų konflikto situacijoje, tačiau nenusišalino, kaip to reikalauja įstatymas“, – teigiama VTEK pranešime.

www.lrt.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24