Pasaulio lenkų atstovai susižavėjo Trakais

2011-11-15, 08:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pasaulio lenkų organizacijų atstovai, dalyvavę Vilniuje vykusiose Lenkų dienose, neaplenkė ir Trakų. Lenkų dienas organizavo organizacija "Wspólnota Polska".

Užsienyje gyvenančių lenkų grupė kartu su Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktore Liucyna Kotlovska, direktorės pavaduotoja Rita Tamašiūniene, Seimo nario Jaroslavo Narkevič lydimi, susitiko su rajono savivaldybės atstovais. Šiame susitikime dalyvavo rajono savivaldybės meras Vincas Kapočius, mero pavaduotoja Teresa Solovjova, savivaldybės administracijos direktorė Asta Kandratavičiene, direktorės pavaduotoja Irena Narkevič.

Svečius domino, kaip dirba valdžios institucijos daugiataučiame rajone, kaip sprendžia problemas, kaip pavyksta suderinti pozicijas ir priimti bendrus sprendimus, dalijosi savo įspūdžiais.

Svečiai lankėsi Senųjų Trakų bažnyčioje ir Andžejaus Stelmachovskio pagrindinėje mokykloje, Trakų Šv. Mergelės Apsilankymo bažnyčioje, susipažino su Angelų kalva.

Svečių delegacijoje buvo lenkų organizacijų atstovų iš JAV, Kanados, Brazilijos, Švedijos, Vokietijos, Ukrainos ir Rusijos.  Kai kurie delegacijos nariai Lietuvoje lankėsi pirmąjį kartą ir buvo maloniai nustebinti šalies kultūra, visi svečiai liko sužavėti Trakais.

Sigita Nemeikaitė
Trakų rajono savialdybės viešųjų ryšių specialistė
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24