Spausdinti šį puslapį

Vilniaus rajono vaikus aplankė Kalėdų Senelis iš Lenkijos

2018-11-26, 13:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vilniaus rajono vaikus aplankė Kalėdų Senelis iš Lenkijos vrsa.lt nuotr.

Nepaisant to, kiek daug visko turime, svarbu, kiek galime suteikti ir pasidalinti su kitu asmeniu. Su Vilniaus rajono gyventojais savo gerumu 4 metus dalijasi Mickūnų seniūnijos bendradarbiavimo partneriai iš Čenstakavos miesto (Lenkijos Respublika) kartu su gražios akcijos iniciatoriumi Čenstakavos Švč. Mergelės Marijos bažnyčios kunigu Ryšardu Umanski (Ryszard Umański).

Penktadienį, lapkričio 23 d., antrus metus iš eilės Mickūnų gimnazijoje būrėsi ir nekantraudami Kalėdų Senelio iš Čenstakavos laukė Mickūnų, Egliškių šv. Jono Bosko, Lavoriškių Stepono Batoro, Kalvelių Stanislavo Moniuškos, Juodšilių šv. Uršulės Leduchovskos gimnazijų, Pakenės Česlovo Milošo, Šumsko ir Kyviškių pagrindinių mokyklų mokiniai.

Kiekvienais metais dovanų mažiesiems rajono gyventojams daugėja. Vis daugiau geros valios ir širdies tautiečių iš Lenkijos įsitraukia į gražią bei kilnią akciją, atvyksta pas Vilniaus rajono gyventojus su gausybė dovanų, kurių skaičius ir turinys kasmet tik didėja. Praėjusiais metais Čenstakavos partnerių vykdomos akcijos metu dovanų maišus gavo 600 Vilniaus rajono vaikų, tuo tarpu šiais metais, minint 100-ąsias Lenkijos nepriklausomybės atkūrimo metinėms, dovanų gavo 700 vaikų. Be to, kiekviena mokykla gavo papildomų dovanų. Taip pat Mickūnų ir Rukainių seniūnijos gavo maisto paketus, kuriuos greitu metu išdalins sunkiai besiverčiančioms šeimoms.

Tradiciškai akcija prasidėjo Mickūnų vaikų lopšelyje-darželyje, kur mažuosius lankytojus aplankė Kalėdų Senelis ir jo pagalbininkai. Darželio auklėtiniai džiugino visus susirinkusius savo dainomis ir šokiais. Susitikti su svečiais taip pat atvyko vaikai iš kaimyninio darželio Lavoriškėse ir Kalveliuose.

Kalėdų Senelio sutikimo šurmulys persikėlė į Mickūnų gimnaziją, kurioje gimnazijos šeimininkai visiems susirinkusiems pristatė meninę dalį: deklamavo eilėraščius, dainavo, šoko. Po meninės renginio dalies, dūzgės su Kalėdų Seneliu persikėlė į gimnazijos pirmąjį aukštą, kur vyko diskoteka ir linksmybės.

Į gražų renginį atvyko bei už gražią iniciatyvą ir gerą širdį akcijos iniciatoriams padėkojo Vilniaus rajono savivaldybė merė Marija Rekst. „Nuoširdžiai sveikinu visus atvykusius į šios gimnazijos patalpas. Kun. Ryšard Umanski džiaugėsi, kad šiandien susirinko tiek daug vaikų, o aš noriu pasidžiaugti tuo, kad mūsų rajone gyvena tiek daug nuostabių ir talentingų vaikų, kad vaikai lanko rajono mokyklas. Nuoširdžiai dėkoju mokytojams už Jūsų triūsą, kad mokymosi įstaigose vyktų kokybiškas mokymasis, tėvams dėkoju, kad suteikiate galimybę vaikams mokytis gimtąją kalba“, – savo sveikinimo kalboje tarė merė. Savivaldybės vadovė atvykusius svečius pasveikino su Lenkijos 100-osiomis nepriklausomybės atkūrimo metinėms ir prisidėdama prie vaikų padėkų už dovanėles, kun. Ryšardui Umanskiui įteikė padėkos raštą.

Nuoširdžiai džiaugiamės gražiu Mickūnų seniūnijos seniūnės Renatos Mickevič svetingumu bei puoselėjamu bendradarbiavimu, kurio dėka Vilniaus rajono vaikai ne tik gauna dovanų, bet mato gražų bei kilnų pavyzdį, kaip dosniai dalintis savo gerumu su kitais.

„Žmogus yra didis ne tuo, kiek turi turtų, bet tuo, kuo jis yra; ne tuo, ką turi, bet tuo, kuo dalijasi su kitais“,- Jonas Paulius II.

vrsa.lt

Komentuoti