Netrukus pakvies atsinaujinusi Turgelių laisvalaikio salė

2018-09-12, 08:07
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Netrukus pakvies atsinaujinusi Turgelių laisvalaikio salė salcininkai.lt nuotr.

Beveik metus kapitališkai remontuojama Turgelių laisvalaikio salė netrukus bus pasiruošusi priimti lankytojus ir pasiūlyti jiems kultūros renginių įvairovę.

1940 metais statytame pastate iki šiol buvo atliekami tik kosmetiniai remonto darbai, o poreikis - didžiulis. Čia aktyviai veikia dainų ir šokių ansamblis „Turgelianka“, jaunimo erdvė, organizuojami renginiai, susitikimai.

Turgelių laisvalaikio salėje suremontuotos stogo konstrukcijos, pakeista danga, įrengti nauji įėjimo laiptai ir pandusas, pašiltinti išorės atitvarai ir cokolis, pastogėje įrengta ventkamera. Pašalintos buvusios grindys, kuriuos pakeitė nauji sprendiniai – sutankinto smėlio ir apšiltinimo sluoksniai, nauja grindų danga. Pastate pakeisti langai ir durys. Laisvalaikio salėje pertvarkyta šildymo sistema, krosnis pakeitė granulinis katilas, o pertvarkant patalpas jose įrengta katilinė. Čia taip pat atsirado ir sanitarinis mazgas, o vandentiekio ir nuotekų tinklai prijungti prie centralizuotų. Be to, gyvenvietės centre įsikūrusioje kultūros įstaigoje kapitališkai suremontuota renginių salė, vyksta personalo ir pagalbinių patalpų remonto darbai. Taip pat numatytas teritorijos tvarkymas, įrengiant pėsčiųjų taką su įspėjamais ženklais, skirtais žmonėms su negalia.

Renginių salė po daugelio metų pakeitė savo išvaizdą gana kardinaliai. Pirmiausia, aukštos kokybės scena, kurioje įrengta garsui atspari uosio masyvo danga, modernizuotas apšvietimas, o sienose ir lubose įrengtos akustinės plokštės, sugeriančios triukšmą ir gerinančios garso absorbciją. Laisvalaikio salės organizuojamus renginius lankytojai galės stebėti sėdėdami patogiose, šiuolaikinėse kėdėse. Įėjimas į salę ir į jos pagrindines erdves pritaikytas žmonėms su negalia. Be to, judėjimo sunkumų turintys žmonės taip pat galės užsikelti ant scenos įrengtu keltuvu.

Bendruomenės ir kultūros poreikiams įgyvendinamas Šalčininkų rajono savivaldybės projektas turės įtakos gyvenimo kokybės gerinimui Turgeliuose, mažins socialinę atskirtį, skatins gyventojų iniciatyvą, čia bus sudarytos užimtumo ir saviraiškos sąlygos.

Informaciją parengė Inesa Suchocka

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24