Per šventes lietuviai save lepino saldumynais, artimuosius – praktiškomis dovanomis

2014-01-03, 12:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prekybos tinklo MAXIMA duomenimis, per šias Kalėdas ir Naujuosius metus išaugo šventinių produktų bei proginių saldumynų paklausa. Rinkdami dovanas žmonės pirmenybę teikė praktiškiems daiktams: serviravimo indams, virtuvės reikmenims, drabužiams, knygoms ir žaislams.

„Matydami racionalų, savo išlaidas planuojantį klientą, ženklaus vartojimo augimo per šias šventes neprognozavome, jo ir nebuvo. Pardavimai buvo kone identiški 2012-iems metams", - sako MAXIMA LT, UAB, Rinkodaros ir pardavimų departamento direktorius Norbertas Žioba.

Pasak jo, bendras šventinių pardavimų augimas nesiekė 1 procentinio punkto. Šventiniu laikotarpiu vidutinės vieno asmens išlaidos sudarė maždaug 150 litų.

Palyginus su 2012 metų šventiniu laikotarpiu, per šias šventes MAXIMA parduotuvėse išaugo proginių saldumynų, šviežios žuvies ir žuvies produktų, šviežios mėsos, įvairių užkandžių, šviežių vaisių bei daržovių, taip pat miltinės konditerijos ir kulinarijos gaminių pardavimai. Priklausomai nuo rūšies, šių produktų pardavimai augo nuo kelių iki kelių dešimčių procentų. O šaldytos produkcijos, mėsos konservų per šias šventes nupirkta penktadaliu mažiau.

Rinkdamiesi maisto produktus, lietuviai buvo ištikimi tradicijoms: tarp populiariausių produktų buvo silkė, majonezas, cukrus, kiaušiniai, šviežia vištiena, švieži vaisiai ir daržovės – ypač greipfrutai, obuoliai, agurkai. Iš užkandžių dažniausiai buvo pasirenkami bulvių traškučiai, iš gėrimų – negazuotas vanduo ir raudonas ar putojantis vynas.

Rinkdami dovanas artimiesiems, per šiais šventes tautiečiai pirmenybę teikė praktiškiems, kasdien buityje naudojamiems daiktams. Tarp populiariausių dovanų buvo taurės, sulčiaspaudės, elektriniai virduliai, fenai, įvairūs suvenyrai bei žvakės, grožinės literatūros knygos. Kalėdų senelio vaikams ruošiamą dovanų maišą pildė konstruktoriai, lėlės, vaikiškos knygelės, žaisliniai kompiuteriai. Per šias šventes žmonės kur kas aktyviau nei pernai laimę bandė loterijoje. Tuo tarpu kompiuteriniai žaidimai, video įrašai, žiemos sporto bei laisvalaikio prekės šventiniu periodu sulaukė mažesnio pirkėjų susidomėjimo nei pernai.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24