Nerūkymo zonų sostinės viešosiose erdvėse turėtų daugėti

2014-01-03, 07:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo sausio 1 dienos Vilniaus viešojo transporto stotelių laukimo paviljonuose, Vinco Kudirkos aikštėje bei Bernardinų sode draudžiama rūkyti. Draudimų nepaisantys vilniečiai ar miesto svečiai gali būti įspėjami arba baudžiami nuo 20 iki 50 litų baudomis, o ateityje mieste nerūkymo zonų turėtų dar daugėti, skelbia "Žinių radijas".

Ketvirtadienį "Žinių radijo" laidai "Dienos klausimas" Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius sakė, jog tai tik darbo pradžia. Saugaus miesto departamentas turėtų parengti nerūkymo zonų plėtojimo Vilniaus mieste planą. Pareigūnas teigė, kad atsižvelgus į sukauptą patirtį, sulaukus Tarybos narių ir vilniečių pritarimo, nerūkymo zonų sostinės viešosiose erdvėse turėtų gausėti.

Tuo pat metu M.Monkevičius teigė esą natūralu, kad gyventojams kelia nepasitenkinimą prirūkytos laiptinės ar iš balkonų kylantys dūmai. Bet tai jau yra konkretaus gyvenamojo namo ar konkrečios namų bendrijos susitarimo reikalas. Savivaldybė negali kištis į atskirto gyvenamojo namo ar organizacijos privačias erdves.

Anot M. Monkevičiaus, netrukus viešojo transporto laukimo stotelėse, Kudirkos aikštėje ir Bernardinų sode bus įrengti apie šį draudimą informuojantys ženklai.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24