Seimo Pirmininkė dėl padėties Kazokiškių sąvartyne paprašė Aplinkos komitetą atlikti parlamentinį tyrimą

2011-10-19, 18:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė šiandien raštu kreipėsi į Seimo Aplinkos apsaugos komitetą ir Ministrą Pirmininką su prašymais atlikti tyrimus ir išsiaiškinti, kas yra atsakingas už esamos padėties Kazokiškių sąvartyne susidarymą ir ką daryti toliau.

„Šiandien, 2011-10-19, prie Kazokiškių sąvartyno protestavo Kazokiškių bendruomenės nariai, teigdami, kad sąvartynas aštuonis mėnesius veikia be galiojančios poveikio aplinkai vertinimo analizės, dėl kurios teismas buvo sustabdęs šio sąvartyno veiklą. Kazokiškių bendruomenės nariai teigia, kad Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento išduotas naujas leidimas, leidžiantis toliau eksploatuoti sąvartyną, yra be pilno galiojančio poveikio aplinkai vertinimo, todėl neatitinka teismo nutarties“, - raštuose Aplinkos komiteto Pirmininkui ir Ministrui Pirmininkui rašo I. Degutienė.
Seimo Pirmininkė prašo J. Šimėną komitete atlikti parlamentinį tyrimą ir išsiaiškinti, ar naujai išduotas leidimas toliau eksploatuoti Kazokiškių sąvartyną atitinka teismo nutartį, ar išduodant leidimą buvo pilnai atliktas poveikio aplinkai vertinimas, kas konkrečiai iš Aplinkos ministerijos pareigūnų yra atsakingas už šią per penkerius metus susidariusią padėtį ir ką toliau numatoma daryti su šiuo sąvartynu.
Kadangi ši problema ir konfliktai tarp Kazokiškių bendruomenės ir Aplinkos ministerijos tęsiasi jau penkerius metus, Seimo Pirmininkė paprašė Premjerą taip pat išsiaiškinti padėtį ir pateikti sprendimus.

Seimo Pirmininkės sekretoriatas
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24