Paštuose įrengtos šiuolaikiškos parašo planšetės

2018-02-20, 13:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Paštuose įrengtos šiuolaikiškos parašo planšetės Lietuvos pašto nuotr.

Didžiausių klientų srautų sulaukiantys Lietuvos miestų ir miestelių paštai pasipildė šiuolaikiškomis, moderniomis ir klientų jau išbandytomis bei įvertintomis parašo planšetėmis. Iš viso paštuose veikia beveik 500 įrenginių, su kuriais pašto siuntos klientams išduodamos dvigubai sparčiau, be to, mažinamos popieriaus sąnaudas.

„Pirmąsias parašo planšetes ėmėme naudoti dar pernai, ruošdamiesi Kalėdų darbymečiui, o šiemet šių įrenginių paštuose įrengėme dar tris šimtus. Praktika ir teigiami klientų atsiliepimai parodė, kad parašo planšetės padeda sparčiau išduoti siuntas ir mažinti eiles. Į paštą atsiimti siuntų atvykę klientai sugaišta žymiai mažiau laiko, nes nebereikia vartyti storų segtuvų, ieškant žymos siuntos gavėjui pasirašyti. Drauge tai yra patikimesnis būdas saugoti klientų duomenis“, – teigė Lietuvos pašto Tinklo direktorė Inga Dundulienė.

Beveik 500 parašo planšečių naudojama daugiau nei 200 Lietuvos paštų, kuriuose sulaukiama daugiausia klientų. Naudojant šiuos prietaisus paspartėjo registruotųjų, įvertintųjų, išperkamųjų ir ekonomiškų siuntų, siuntų su procesiniais dokumentais ir pašto siuntinių išdavimo procesas.

„Skaičiuojame, kad su parašo planšetėmis paštuose per mėnesį „sutaupysime“ apie 30 tūkst. popieriaus lapų, juose klientai anksčiau pasirašydavo. Po metų popieriaus sąnaudos sumažės beveik 4 milijonais lapų. Kasdieniame darbe naudodami modernias technologijas galime spręsti ne tik klientų aptarnavimo efektyvumo, bet ir aplinkos tausojimo, nereikalingų sąnaudų mažinimo klausimus“, – sakė I. Dundulienė.

Iki šiol atsiimant pašte siuntas klientams reikėdavo pasirašyti siuntų išdavimo knygoje. Naujųjų parašo planšečių ekranėlyje klientas mato jam adresuotos siuntos numerį ir patvirtina parašu, kad siuntą atsiima. Gavėjo vardas, pavardė ir siuntos atsiėmimo data yra generuojami automatiškai, o tai padeda sumažinti klaidų, kurių kartais pasitaikydavo, kai siuntos gavėjas pasirašydavo ne toje eilutėje arba suklysdavo nurodydamas datą.

Valstybės valdoma akcinė bendrovė Lietuvos paštas turi tankiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą šalyje. Lietuvos paštas teikia pašto, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24