Ir toliau dirbs 2 darbuose

2011-10-12, 07:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Etikos sargai nenustatė, kad Martynas Marcinkevičius, dirbantis ir sveikatos apsaugos ministerijoje, ir vadovaujantis ligoninei, pažeidė viešus ir privačius interesus.
Tokie įtarimai buvo kilę kai kuriems parlamentarams – esą M. Marcinkevičius galėjo daryti įtaką, kad būtent jo ligoninėje būtų atliekama daugiau finansinę naudą teikiančių vaistų tyrimų.

Kaip praneša LTV naujienų tarnyba, į vienos didžiausių psichiatrijos ligoninių vadovą Martyną Marcinkevičių dėmesys nukrypo, kai prokurorai pradėjo tirti, ar čia nebuvo atliekami neteisėti vaistų tyrimai su žmonėmis.
Psichikos sveikatos centro vadovu susidomėjo ir tarnybinės etikos sargai. Mat Marcinkevičius taip pat dirba ir sveikatos apsaugos ministerijoje. Įtarimas, ar eidamas dvejopas pareigas jis nepakliūva į interesų pinkles, kilo Seimo Sveikatos reikalų komitetui. Jo narių teigimu, M. Marcinkevičius, būdamas ministro patarėju, galėjo daryti įtaką ministerijai pavaLdžiai vaistų kontrolės tarnybai, kuri ir kontroliuoja vaistų tyrimus. Nes, pasak komiteto narių, esą būtent į M. Marcinkevičiaus ligoninę būdavo nukreipiama įtartinai daug šių tyrimų. Kurie esą finansiškai naudingi ne tik juos atliekantiems gydytojams, bet ir pačiai ligoninei.
„Tų tyrimų buvo nepaprastai daug lyginant su kitomis ligoninėmis, tai kas gi gali paneigti, kad yra daroma įtaka, kad tam tikros farmacijos kompanijos darytų tyrimus būtent jo ligoninėje O su psichikos sveikata ypatingai daug tyrimų yra atliekama, nes už šituos tyrimus daug pinigų gauna ir pati ligoninė, gauna ir gydytojai“, – teigia Seimo Sveikatos reikalų komiteto narė Dangutė Mikutienė.
Pats M. Marcinkevičius interesų konflikto nemato ir tikina, kad jokios įtakos vaistų tyrimų paskirstymui po ligonines ar vaistų kontrolės tarnybai neturėjo.
„Per visus mano darbo metus – daugiau kaip du metus – kai aš dirbu Sveikatos apsaugos ministro patarėju naujų leidimų buvo išduota 173, iš jų tik 2 mūsų ligoninei“, – teigia M. Marcinkevičius.
Etikos sargai, atlikę tyrimą, interesų konflikto M. Marcinkevičiaus veikloje nerado.
„Tyrimo metu paaiškėjo, kad M. Marcinkevičius nedalyvavo rengiant, priimant ar svarstant sprendimus dėl klinikinių tyrimų suteikimo bei tų klinikinių tyrimų inspekcijos rezultatų. Taip pat tyrimo metu komisija negavo duomenų, kad M. Marcinkevičius įtakojo VVKT“, – teigia Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos patarėja Gintarė Norkūnaitė.
Tuo metu sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys piktinais, kad Seimo sveikatos reikalų komitetas pernelyg dažnai dėl jo darbuotojų kreipiasi į tarnybinės etikos komisiją.  
M. Marcinkevičius sako ir toliau ketinantis vadovauti psichikos sveikatos centrui bei pusE etato dirbti ministerijoje.

Kristina Garalevičiūtė
LTV naujienų tarnyba
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24