Ar parduosime žemę užsieniečiams?

2013-11-27, 09:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) su nekantrumu laukia penktadienio, kai ant pečių guls svarbus darbas - įvertinti, ar privalomojo referendumo dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams iniciatoriai surinko reikiamą skaičių, t. y. 300 tūkst., parašų.

"Labai domimės, kiek gyventojų parašų surinko iniciatoriai, nes pagal tai organizuosime artimiausių dviejų savaičių darbą, - sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas. - Lapkričio 29 d. VRK jau turi turėti parašus, taigi, parašų rinkėjai įsipareigojo juos pristatyti mums 28 d., ketvirtadienio, vakarą. Kaip jiems sekėsi, nežinome, bet dabar jie iš visos Lietuvos renka parašų lapus ir atidžiai skaičiuoja".

Pasak Z. Vaigausko, jei referendumas įvyktų, "jis būtų privalomasis, o po jo priimtas teisės aktas taptų mūsų teisinės sistemos dalimi, šiuo atveju būtų keičiama Konstitucija". Tačiau VRK įspėja, kad visi Konstitucijos taisymo entuziastai gali likti nieko nepešę. Mat referendumo iniciatoriai siūlo ir drausti parduoti žemę užsieniečiams, ir taisyti referendumo taisykles - VRK manymu, būtent siūlymų gausa ir gali lemti atmetimo reakciją.

"Kauno diena"

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24