Kiekvienas susibūrimas turi turėti prasmę

2011-10-06, 19:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Po kojomis čeža nukritę lapai, žvarbus vėjelis mus gena į namus – į šeimą. Gamta byloja apie rudenį – gyvenimo pabaigą. Bet ir ta paskutinė atkarpa gali būti auksinė, kaip rudenį auksu nusidažę medžiai. Spalis Lietuvoje vadinamas pagyvenusių žmonių mėnesiu. Dabar, nusižiūrėję į užsienį, tokius žmones vadiname senjorais, tačiau lietuvio širdžiai mieliau skamba paprastas ir šiltas žodis – senoliai.

Musninkų kaimo bendruomenė (Širvintų rajonas) jau septintą kartą draugėn suburia miestelio ir apylinkių senolius. Pradžioje tai buvo našlių susibūrimai, bet iš jų išaugo senolių šventės. O šį savaitgalį į šentę senoliai skubėjo jau ir su vaikais bei vaikaičiais. Bendruomenės pirmininkė Jadvyga Kielienė džiaugėsi, kad šventė tapo tokia populiari, jog visi norintys joje dalyvauti jau netelpa Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos valgykloje. Šį kartą rinktasi kur kas didesnėje gimnazijos ir kultūros namų salėjė. Tačiau ir joje vos tilpo visi susirinkę.

Šventės vedantieji Audronė Janušauskienė ir Kazimieras Stankevičius į sceną lipo su pageltusių nuotraukų albumu. Tose nuotraukose mūsų žilagalviai senoliai spindi jaunyste, ant rankų laio savo pirmagimius, susibūrę su draugais… Naujausių technologijų dėka nuotraukos buvo demonstruojamos ekrane. Ne vienam teko ir ašarą nubraukti prisiminus tuos šviesius gražius laikus, kai naktis buvo per trumpa šokiams, kai svajota ir mylėta, kai džiaugtasi iš visos širdies ir bet koks rūpestėlis atrodė įveikiamas. Vedantieji kvietė į sceną irk albino žmones – kaimynus, bičiulius, bendradarbius. Oi daug ką mūsų senoliai turi papasakoti, prisiminti. Jei visus pasakojimus surašytume – gautųsi visas knygų rinkinys.

Musninkietė, gyvenanti toli už jūros – Amerikoje – Marija Remienė į šventę atvyko su dovanomis – atvežė gausybę savo gyvenimo knygų. Jau 60 metų gyvenanti ne Lietuvoje viešnia tvirtina esanti tikra lietuvaite ir net pyskteli, kai ją kas pavadina amerikiete. Garbingo amžiaus sulaukusi, Širvintų garbės piliete tapusi, Lietuvos vardą Amerikoje garsinanti ir lietuvius subūrusi visuomenės veikėja neužmiršta ir savo šaknų, savo tėviškės. Ji nuolat remia savo gimtąjį miestelį, geriausius miesteliomoksleivius. Pasveikinusi šventės dalyvius, ponia Marija prasitarė, kad panašūs renginiai organizuojami ir Amerikoje, tik ten susirinkę senjorai dar ir labdara užsiima – renka pinigėlius našlaičiams, gatvės vaikams.

Ilgai dainuota, šokta, vaišintasi, prisiminimais dalintasi. Seniliai džiuagėsi ir vylėsi po metų vėl susitikti, o drąsesnieji organizatoriams išsakė slaptą norą, kad tokios šventės dažniau vyktų. Juk jos taip primena tas gražias nerūpestingas dienas ir gegužines, kuomet šalta rasa kojas mazgojo, o širdį armonikos garsai graudino.

Neringa Tuškevičienė

Nuotr. autorės

www.lietuvosvalstybe.com


Komentarai  

 
#3 mama 2011-10-08 16:01
mūsų laikais diskotekos būdavo lyg šventė. Puošdavomės, laukdavome. O vaikai neturi. Į Širvintas nuvažiuot negali, nes ne visi vairuoja, o mikriukų nėra vakare. Patys nesirūpinam vaikų užimtumu, o paskui pykstam, kad jie išdaigas krečia. O kas belieka? Vakare miestelyje tamsu, nors į akį durk. Rojus vagišiams.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 fanas 2011-10-08 15:58
aha. sau vieną šventę per metus dirikė pasidaro ir vsio. NORIM DISKOTEKŲ
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 jaunimas 2011-10-08 15:56
man labai rūpi sužinoti, kada Musninkų kultūros namuose vyks diskotekos? Jaunimas visai neturi ką veikti.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24