Šalčininkų aikštėje nušvito Kalėdų eglė

2017-12-07, 00:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šalčininkų aikštėje nušvito Kalėdų eglė salcininkai.lt nuotr.

Mikolaikų vakarą Savivaldybės aikštėje Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič įžiebė eglutę. Šis įvykis pritraukė gausų mažų ir didelių šalčininkiečių būrį, miesto svečius.

„Gražia tradicija tapo, kad Mikolaikos – tai Kalėdų laukimo pradžia gražioje mūsų miesto atmosferoje. Labai džiaugiuosi, kad šiandien visi kartu galime įžiebti mūsų eglutę. Šviečiančiomis dekoracijomis papuošėme ir miesto gatves. Norime, kad Šalčininkuose būtų jaučiama švenčių dvasia. Adventas – tai susikaupimo ir rimties metas. Linkiu, kad šiomis dienomis Jus lydėtų ramybė ir geris. Gražaus švenčių laukimo!" - pasakė rajono meras Zdzislav Palevič.

Tačiau prieš eglutės įžiebimą susirinkusiųjų aikštėje laukė vaidinimas apie tai, kad ne visi džiaugiasi dėl švenčių ir bando sutrukdyti džiaugtis ir kitiems. Žalioji būtybė vardu Grinčas nusprendžia persirengti Kalėdų Seneliu, pavogti miestelio gyventojų dovanas ir sugadinti šventes. Dovanų vagystė iš pradžių jam einasi sklandžiai, tačiau po kurio laiko jis pradeda gailėtis, grąžina žmonėms dovanas ir nusprendžia kartu su jais praleisti šventes.

Čia pat scenoje pasirodo Kalėdų Senelis su savo padėjėjais – elfais ir kitais pasakų personažais. Kartu su rajono meru jie įžiebia eglutės dekoracijas. Gražioji žaliaskarė pasipuošė burbulais, žvaigždėmis ir vijokliais. Eglutė įžiebta, o dangų nušvietė spalvingi fejerverkai.

Vaikai apsidžiaugė dėl saldžios staigmenos. Tradiciškai skanėstus dalijo Kalėdų Senelis ir jo padėjėjai.

Dar viena renginio atrakcija – meno kolektyvų „Art of Music“ ir „Smile“ pasirodymai.

Irena Kolosovska

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24