Apdovanoti Vilniaus rajono ūkininkai

2017-11-20, 19:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Apdovanoti Vilniaus rajono ūkininkai vrsa.lt nuotr.

Jau 24 metus iš eilės Lietuvos ūkininkų sąjungos organizuojamas konkursas „Metų ūkis“ – pačias ilgiausias tradicijas turintis žemdirbių konkursas, kuris daugiau nei du dešimtmečius pastebi tuos, kurie pastaraisiais metais yra padarę didžiausią ūkio vystymosi pažangą.

Į konkurso apdovanojimo ceremoniją, kuri vyko š. m. lapkričio 17 d. Kaune, apdovanojimų atsiimti vyko ir Vilniaus rajono ūkininkai, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus specialistai, Lietuvos ūkininko sąjungos ir Vilniaus rajono konsultavimo biuro atstovai.

Šiais metais respublikiniame konkurse „Metų ūkis 2017“ buvo išskirti ir 1-ąją vietą tarp besivaržančių Vilniaus rajono ūkininkų laimėjo Diana ir Andžej Liudkevič, kurie, dirbdami 25 ha žemės plotą, augina 33 avis, 26 ožkas ir laiko 6 šeimas bičių. 2-ąją vietą pelnė Česlava ir Vikentij Suboč o garbingąją trečiąją vietą laimėjo Jurgita ir Kazimir Jasinskiai, auginantys grūdines kultūras.

Konkurso „Metų ūkis“ tikslas – skatinti nuolatinį ūkininkų kvalifikacijos kėlimą bei aptarti pastarųjų metų rezultatus. Šiais metais Lietuvos konkurse dalyvavo 455 ūkiai iš 40 Lietuvos savivaldybių, o Vilniaus rajono konkurse dalyvavo 15 ūkių. Kiekvienoje iš jų išrinkta po vieną pirmos, antros ir trečios vietos laimėtoją. Tarp 2017 metų konkurso nugalėtojų vyravo augalininkystės ūkiai.

Vilniaus rajono savivaldybėje vyrauja vidutinis ūkis (nuo 10 iki 50 ha), čia ūkinę veiklą vykdo 3308 ūkininkai, kurių dauguma užsiima mišraus ūkio veikla.

vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24