Spausdinti šį puslapį

„Knygų turgus“ jau surinko 20 tūkst. knygų

2011-10-03, 12:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo rugpjūčio pradžios Kaune vykstanti „Žalioji akcija“ sulaukė ypač didelio gyventojų ir įmonių susidomėjimo. Per du mėnesius į Kauno miesto seniūnijas, mokyklas ir patį „Knygų turgų“ kauniečiai sunešė daugiau nei 20 tūkst. knygų.

„Didžiuojamės miestiečiais, kurie noriai prisideda prie šios miesto gražinimo akcijos. Atnešę knygas žmonės ne tik prikelia „antram gyvenimui“‚ knygas, bet ir prisideda prie Kauno miesto žaliųjų plotų atsiradimo“, – pasakoja akciją inicijavusio „Knygų turgaus“ atstovas Jonas Plenta.

Nuo rugpjūčio pradžios, kada Kaune startavo ši akcija, surinkta jau daugiau kaip 20 tūkst. knygų, t.y. daugiau nei buvo planuota surinkti „Žaliosios akcijos“ metu. Surinktos knygos yra parduotos, o už gautus pinigus bus nupirkti medžiai, kurie spalio 22 dieną bus pasodinti prie Kauno miesto mokyklų, darželių ir kituose žaliuosiuose plotuose.

Anot organizatorių, akcijos sėkmę lemia ir tai, kad prie jos aktyviai prisideda ne tik gyventojai bet ir miesto seniūnijos, bendruomenės, mokyklos, darželiai.

„Kaip žinia, vien gerų norų akcijai įgyvendinti neužtenka. Didelį indėlį į knygų surinkimą įdeda miesto įstaigos, tiesiogiai bendraujančios su miestiečiais. Jei seniūnijų ir mokyklų vadovai nebūtų parodę noro prisidėti prie šios miesto gražinimo akcijos, kažin, ar turėtume bent pusę to rezultato, ką turime šiandien“, – pažymi „Knygų turgaus“ atstovas.

Aktyviausiai į „Žaliąją akciją“ įsijungė miesto Centro ir Šilainių seniūnijos, iš švietimo institucijų - Dainavos seniūnijos mokyklos. Be to, kai kurios mokyklos jau dabar organizuoja mokinių savanorių grupes, kurios dalyvaus akcijos medelių sodinimo šventėje spalio 22 d.

Akcijai sulaukus didelio miestiečių palaikymo, ją ketinama organizuoti ir kitais metais.

Daugiau informacijos: „Knygų turgaus“ atstovas Jonas Plenta, tel.: 8 620 47210, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

www.lvcom.lt

Komentuoti