Spausdinti šį puslapį

Šalčininkuose praėjo tarptautinė konferencija „Šeima – auklėjimo autoritetas“

2017-10-05, 19:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šalčininkuose praėjo tarptautinė konferencija „Šeima – auklėjimo autoritetas“ salcininkai.lt nuotr.

Šalčininkų rajono savivaldybė pakvietė rajono švietimo įstaigų vadovus, mokytojus, socialinius darbuotojus į tarptautinę mokslinę konferenciją „Šeima – auklėjimo autoritetas“.

Atvykusius renginio dalyvius ir svečius iš Lenkijos universitetų pasveikino Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič, akcentavęs šeimos vaidmenį ir mokyklos ir tėvų konstruktyvaus bendradarbiavimo svarbą jaunosios kartos auklėjime.

„Šiandien, Mokytojų dieną, pasirinkome darbinę atmosferą. Manau, kad nepasigailėsime, nes tema yra labai opi ir labai aktuali, ir mes visi kartu turime įsigilinti į problematiką, daugiau žinoti, kai yra tokia puiki galimybė. Neturime vengti probleminių temų, reikia keistis patirtimi, informacija. Reikia kalbėtis nelengvomis temomis. Šiandien yra puiki proga išgirsti mokslininkų pasisakymus vaikų auklėjimo, šeimos autoriteto temomis, įgyti daugiau žinių, kurios mums visiems pravers. Šiandien į Šalčininkus atvyko žinomi mokslininkai, kurie padės pasižiūrėti į temą iš mokslinio – praktinio aspekto, patars, ką reikia daryti, kad viskas funkcionuotų visuomenėje", - pasakė meras Zdzislav Palevič.

Konferenciją atidarė ir sėkmingo darbo visiems linkėjo Čenstakavos Polonijos akademijos prof. hab. dr. Mečislav Ozorovski (Mieczysław Ozorowski), o Čenstakavos Polonijos akademijos rektorius Vladislav Majkowski (Władysław Majkowski), perskaitė Lenkijos Respublikos Senato vicemaršalkos Marijos Koc (Maria Koc) laišką, kuriame teigiama, jog šiuolaikinėje visuomenėje vaiko auklėjimo tema turi ypatingą reikšmę. Anot jos, jauni žmonės atsiduria nesaugioje vertybių atmetimo aplinkoje, todėl tinkamas auklėjimas šeimoje, pagarba ir meile grįstas auklėjimas leidžia ugdyti stiprų tapatybės jausmą.

Renginio pradžioje Šalčininkų rajono merui Zdzislavui Palevičiui įtektas Pilsudčikų sąjungos apdovanojimas už lenkų kalbos ir kultūros puoselėjimą.

Konferencijos metu kalbėta ir diskutuota tėvų ir mokyklos bendradarbiavimo, motinos ir tėvo vaidmenų vaikų auklėjimą, tėvų autoritetą studentams, anūkų ir senelių santykius kaip šeimos autoriteto pagrindą, socialinio darbuotojo vaidmenį probleminėse šeimose ir kt. temomis. Pirmoje konferencijos dalyje konferencijos dalyviai išklausė teorines paskaitas, vėliau bendravo teminėse grupėse.

Inesa Suchocka

salcininkai.lt

Komentuoti