Šiaulių rajone atsiras daugiau socialinių paslaugų

2011-09-24, 18:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiaulių rajone renovavus seną mokyklos pastatą jame įsikurs šeimos krizių centras, dienos socialinės globos padalinys ir net 15 m. laukti senelių namai.

Iki šiol senjorams tekdavo vykti gyventi į kitus rajonus, praneša LTV „Panorama“.

Naujosios įstaigos įsikurs Bridų pradinėje mokykloje, kuri buvo uždaryta prie keletą metų.

Darbai joje prasidės spalį – bus perplanuotos ir neįgaliesiems pritaikytos patalpos, pakeisti langai, durys, įrengti inžineriniai tinklai, atsiras keltuvai ir nuovažos.

Po vienu stogu įsikurs trys įstaigos – šeimos krizių centras, dienos socialinės globos padalinys ir senelių namai, kurių rajone laukta net 15 metų.

„Kai tokia situacija būdavo, tai kreipdavomės į kitus rajonus ir prašydavom, kad priimtų ir suteiktų paslaugą. Jeigu šitie žmonės yra su psichinėmis ligomis, tai turime Aukštelkės pensionatą“, – sako Šiaulių rajono meras Algimantas Gaubas.

Anot mero, Šiaulių rajonas nėra tarp pirmaujančių socialinių paslaugų srityje, todėl tikimasi, kad Briduose įkurtos įstaigos šią padėtį pagerins. Planuojama, kad jose atsiras beveik pusšimtis vietų.

Čia nuolat gyvens rajono senoliai, pagalba bus teikiama tėvams, auginantiems neįgalius vaikus, šeimoje smurtą patyrusiems asmenims. Esą naujos paslaugos palengvins gyvenimą ne tik to pageidaujantiems žmonėms, bet ir jų artimiesiems.

„Gaus viską, ką gali gauti visavertis žmogus, gyvenantis pilną gyvenimą. Bus organizuojami užsiėmimai, įvairūs renginiai ir pasirodymai, ir kino žiūrėjimas, ir būreliai, na, ką tik sugalvosim“, – teigia VšĮ „Senolių namai“ projekto koordinatorė Renata Motiejūnė.

Darbams skirta per 2 mln. 700 tūkst. litų. Duris naujosios įstaigos turėtų atverti kitų metų gegužę.

Jevgenijus Bardauskas
LTV „Panorama“

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24