Vilniaus krašte vandalai išniekino užrašą lenkų kalba

2017-08-20, 21:51
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Vilniaus krašte vandalai išniekino užrašą lenkų kalba Koliažas: L24

Vandalai į šipulius sudaužė lentelę su užrašu lenkų kalba „Wielka Rzesza“, pritvirtintą prie akmens šalia įvažiavimo į Vilniaus rajono Didžiosios Riešės kaimą.

Vandalizmo aktas Vilniaus krašte buvo įvykdytas naktį iš penktadienio į šeštadienį, rugpjūčio 19 dieną.

Lentelę su lenkišku kaimo pavadinimu ant šalikėlės akmens pritvirtino Didžiosios Riešės gyventojai, kurie buvo ne tik idėjos autoriai, bet ir jos įgyvendintojai. Lenkų gyventojai savo lėšomis užsakė lentelės pagaminimą ir jos pakabinimą ant akmens.

Didžiosios Riešės kaimas yra Riešės seniūnijos, esančios Vilniaus rajone, centras.

Naudojimosi teise rašyti topografinius pavadinimus kitomis kalbomis nei valstybinė iškalbingas pavyzdys Lietuvoje yra ženklas prie įvažiavimo į Telšių miestą su žemaitišku užrašu – „Telšē”.

Vilniaus rajone lenkai vis dar sudaro gyventojų daugumą – apie 60 proc., lietuviai 30 proc. Riešės seniūnijoje lenkai šiuo metu sudaro 40 proc., lietuviai – 50 proc. gyventojų, nors prieš paskutinį karą lietuviai šiose vietovėse visiškai negyveno.

Komentarai  

 
#1 stasys 2017-08-21 15:36
Lenkijoje užrašai tautinių mažumų kalbomis turi būti suderinti su vietos valdžia, t.y. gauti leidimą, be to kartu su tokiu užrašu BŪTINAI virš jo turi būti užrašas valstybine kalba. Tie lenkiško užrašo rašytojai pažeidė Lietuvos ir net Lenkijos įstatymus.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24