Perėjimo prie skaitmeninės televizijos data nesikeis

2011-09-20, 06:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susisiekimo ministerija siūlo Vyriausybei patvirtinti galutinę analoginės antžeminės televizijos išjungimo Lietuvoje datą ir laiką – 2012 m. spalio 29 d. 3 val. Perėjimo prie skaitmeninės televizijos data turėtų išlikti ta pati, kaip buvo numatyta prieš trejus metus.

Tikslus galutinis terminas svarbus siekiant sklandaus perėjimo prie skaitmeninės televizijos. Gyventojai, žiūrintys analoginę antžeminę televiziją, galės laiku pasiruošti priimti skaitmeninės televizijos signalą. Verslo įmonės galės lengviau planuoti savo veiklą, o valstybinės institucijos –informuoti gyventojus apie perėjimą prie skaitmeninės televizijos, įgyvendinti kompensavimo priemones, spręsti su transliavimo veiklos licencijavimu ir skaitmeninės televizijos tinklų plėtra susijusias problemas.
Nekeisti anksčiau nustatytos analoginės antžeminės televizijos išjungimo datos siūloma atsižvelgiant ir į Lietuvos įsipareigojimus Europos Sąjungai bei būtinybę vykdyti ES teisės aktų reikalavimus. Lietuva jau yra informavusi Europos Komisiją, kad analoginę antžeminę televiziją išjungs iki 2012 m. spalio 29 d. Su Europos Komisija taip pat yra suderintas ir Vyriausybės nutarimas dėl kompensacijų mažas pajamas gaunantiems žmonėms skaitmeninės televizijos priėmimo įrangai įsigyti.

www.sumin.lt, www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24