Spausdinti šį puslapį

Trakuose "Maisto bankas" ir IKI padės vargstantiems

2011-09-18, 08:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugsėjo 8 d. Trakų globos ir socialinių paslaugų centre įvyko susitikimas su Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ direktore Deimante Žebrauskaite.

„Maisto bankas“ su IKI parduotuvių tinklu dirba jau dvejus metus. Liko tik keli miestai, kuriuose yra IKI parduotuvių tinklas, bet nevykdoma „IKI programa“, – kalbėjo D. Žebrauskaitė.

Trakuose yra dvi IKI parduotuvės. Pagal šią programą, likus vienai dienai arba tą pačią dieną besibaigiančiam produktų galiojimo terminui, iš IKI parduotvių bus imami ir tą pačią dieną išdalinami: duonos produktai , mėsos (tik vakumuoti),  žuvies(tik termiškai apdoroti) gaminiai, pieno grupės produktai, vaisiai ir daržovės.

Trakų rajono Socialinių iniciatyvų koalicija su Labdaros ir paramos fondu „Maisto bankas“ pasirašė paramos sutartį. Nuo rugsėjo 19 d. du kartus per savaitę iš IKI parduotuvių Trakuose bus imami nurodyti produktai ir pagal patvirtintą sąrašą tą pačią dieną dalinami skurdžiausiai gyvenantiems vienišiems pagyvenusiems asmenims ir šeimoms. Prioritetas bus teikiamas daugiavaikėms šeimoms, kurių materialinė padėtis yra labai sunki, tačiau jos gerai prižiūri ir auklėja savo vaikus.

Tai dar viena paramos forma, kurią Trakų globos ir socialinių paslaugų centras įgyvendins, bendradarbiaudamas su nevyriausybine organizacija.  Trakų rajono savivaldybėje, kaip ir visoje Lietuvoje bei daugelyje Europos šalių, didėja vienišų žmonių ir sunkiai materialiai gyvenančių šeimų skaičius ir jų gyvenime vis didesnę reikšmę įgauna neformali pagalba.
Reikia tikėtis, kad  ateityje vis daugiau pagyvenusio amžiaus žmonių ir šeimų turės galimybės gauti paramos iš Trakų globos ir socialinių paslaugų centro ir nevyriausybinių organizacijų, su kuriomis jis bendradarbiauja.

Regina Bologovienė
Trakų globos ir socialinių paslaugų centro
direktorės pavaduotoja, www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti