Sekmadienį į Lietuvą trumpam sugrįš šiluma

2011-09-17, 09:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Jau sekmadienį orai Lietuvoje pradės šilti, o pirmadienį temperatūra kai kur pakils ir iki 22 laipsnių. Tačiau šiluma ilgai neužsibus.

Anot sinoptikės Alvos Nagelytės, penktadienio popietę saulės bus daugiau, ypač vakariniuose rajonuose ir vidurio Lietuvoje.

„Per šiaurinius rajonus bei pietryčius dar plauks daugiau debesų. Čia dar gali trumpai palyti“, – Lietuvos radijui sakė sinoptikė. Artimiausią naktį debesų retės, daugiau jų nakties pradžioje kaupsis tik šiauriniuose rajonuose. Čia bei prie jūros dar gali trumpai palynoti.

„Naktis jau bus gerokai šaltesnė nei ankstesnės, ypač pietų Lietuvoje. Čia temperatūra kris iki 5–6 laipsnių. Kiek šilčiau – apie 8 laipsnius – bus šiauriniuose rajonuose, o prie jūros bus apie 10–12 laipsnių“, – prognozavo A. Nagelytė.

Šeštadienis, pasak jos, šiluma dar nelepins, tačiau nebus vėjuotas: „Pūs silpnas vėjas iš vakarų, pamažu besisukantis iš pietvakarių. Bet dar bus gana daug debesų. Ypač jie telksis šiauriniuose rajonuose. Šiaurės rytiniame šalies pakraštyje dar gali purkštelėti trumpas, nedidelis lietus.“

Rytų Lietuvoje oras sušils iki 15 laipsnių, daugelyje kitų šalies regionų svyruos apie 16–17 laipsnių. Šilčiausia bus Lietuvos pietvakariuose – čia temperatūra gali pasiekti 18 laipsnių.

Sekmadienio dieną į mūsų šalį jau turėtų atkeliauti šiltesni orai. Tačiau naktis, A. Nagelytės teigimu, dar bus šalta, ypač – rytinėje šalies pusėje. Ten temperatūra žemės iki 5–7 laipsnių.

„O į vakarinius rajonus jau pradės skverbtis šiluma. Pasirodys aukštesni ir vidutiniai debesys, nors lyti ir neturėtų. Dieną debesys vakariniuose rajonuose sutirštės, kai kur gali ir palyti, tačiau tai šilumos nesustabdys“, – tvirtino sinoptikė.

Dienos temperatūra pietų Lietuvoje jau pasieks 20 laipsnių, šiaurės Lietuvoje numatoma apie 16–18 laipsnių.

Pirmadienį, anot jos, atkeliaus stipri šilumos banga. Daugiausiai temperatūra spės pakilti rytinėje šalies pusėje. Dienos metu čia oras sušils iki 20–22 laipsnių.

„Deja, ji užsuks gana trumpam, nes iš vakarinių rajonų dienos pradžioje ją pradės stumti vėsesnis oras. Kils trumpos liūtys, nugriaudės perkūnija“, – sakė A. Nagelytė.

Antradienį ir trečiadienį, anot jos, jau bus vėsiau: „Daugiau lis antradienį, o trečiadienį orai jau turėtų gerėti. Savaitės viduryje įsivyraus vidutiniškai šilti orai.“

lrt.lt ir Lietuvos radijas

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24