Šalyje siaučiantis vėjas kelia pavojų žmonėms

2017-06-02, 12:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šalyje siaučiantis vėjas kelia pavojų žmonėms © Nerijaus Pugačiausko nuotr.

Šiandien Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą išsiuntė mobiliųjų telefonų savininkams pranešimą dėl vėjo. Jame rašoma: „PAGD prie VRM informuoja, kad birželio 2-osios dieną šiaurės vakarų vėjo gūsiai gali daug kur šalyje sustiprėti iki 15–20 m/s. Pasirūpinkite savo gyvybės ir turto saugumu, perspėkite kitus. Daugiau informacijos rasite www.vpgt.lt ir www.lt72.lt“.

Ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojus būti atsargius, nes pučiant stipresniam vėjui, gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti dideli medžiai, lūžti jų šakos, kristi dideli reklamos stendai. Nestovėkite po aukštais medžiais, prie elektros linijų, nestatykite automobilių po medžiais, nelieskite ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes tai gali kelti pavojų gyvybei.

Esant galimybei, apie vėją informuokite savo artimus žmones, kaimynus, bendradarbius, ypač neįgalius ar vienišus vyresnio amžiaus žmones. O nelaimės atveju skambinkite skubios pagalbos telefonu 112.

vpgt.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24