Spausdinti šį puslapį

Kviečia pasitikrinti žinias apie atsargų elgesį internete

2011-09-13, 03:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Projektas „Bibliotekos pažangai“ ir Lietuvos bibliotekos kviečia pasitikrinti žinias apie atsargų elgesį internete sprendžiant saugaus interneto testą.
Jį rasite http://testas.bibliotekospazangai.lt/ .

Interaktyvų saugaus interneto testą „Ar tikrai internete esi saugus?“ sudaro du klausimynai. Vienas jų, itin spalvingai ir gyvai iliustruotas, skirtas jauniesiems interneto vartotojams – vaikams ir paaugliams, antrasis – tėvams ir interneto naujokams – žmonėms, kuriems dar reikia pagilinti žinias apie atsargų elgesį internete.
„Kviesdami Lietuvos viešųjų bibliotekų lankytojus ir visus kitus interneto vartotojus išspręsti šį testą siekiame, kad kuo daugiau žmonių susimąstytų apie savo elgesį internete ir tai, ką ir kaip šioje virtualioje erdvėje dera daryti, kad apsaugotume savo ir savo artimųjų privatumą, nepatektume į sukčių pinkles, išvengtume nuostolių“, – sako kampanijos „Atsargus internete“ koordinatorius Mindaugas Raguotis.
Abiejose testo versijose yra po keliolika klausimų. Jie sudaryti remiantis dažniausiai įvardijamomis grėsmėmis internete ir Lietuvos viešosiose bibliotekose kampanijos „Atsargus internete“ metu duodamais patarimais bei medžiaga apie atsargų elgesį internete.
Klausime apibūdinama su interneto naudojimu susijusi informacija ir pateikiami keli galimi atsakymų variantai. Pagal surinktą balų skaičių testo pabaigoje pateikiamas situacijos vertinimas, taip pat išskiriami teisingai ir neteisingai atsakyti klausimai, nurodoma, kuriose situacijose reikėtų elgtis kitaip, duodama patarimų, ką nurodytais atvejais reikėtų daryti.
„Testą, kaip papildomą mokomąją priemonę, rekomenduojame naudoti ir mokyklose informatikos pamokų ar papildomų užsiėmimų metu. Spręsdami testą ne tik pasitikrinsite savo žinias apie atsargų elgesį internete, bet ir sužinosite pagrindines atsargaus elgesio internete taisykles“, – teigia M. Raguotis.
Daugiau informacijos apie atsargų elgesį internete rasite kampanijos „Atsargus internete“ tinklalapyje http://www.bibliotekospazangai.lt/atsargusinternete, puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ https://www.facebook.com/AtsargusInternete ir Lietuvos viešosiose bibliotekose.

www.lrt.lt

Komentuoti