„Pagalvės“ mokestį Seimo nariai apskundė teismui

2011-09-08, 04:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Grupė Seimo narių teismui apskundė Druskininkų savivaldybės įvestą mokestį už naudojimąsi miesto viešąja infrastruktūra.

Parlamentarai Jurgis Razma, Valentinas Mazuronis, Erikas Tamašauskas, Algis Čaplikas ir Antanas Baura prašo Vilniaus apygardos administracinio teismo nuo šių metų birželio įvestą 2 litus siekiantį vadinamąjį „pagalvės“ mokestį pripažinti prieštaraujančiu Konstitucijai ir teisėtų lūkesčių principams bei Rinkliavų įstatymo nuostatoms.
Anot Seimo narių, Druskininkų apgyvendinimo paslaugų teikėjai dėl ekonominės krizės ir taip yra atsidūrę labai sunkioje finansinėje bei ekonominėje padėtyje, o įvesta vietinė rinkliava dar labiau ją pablogintų, teigiama teismo pranešime.
Druskininkų miesto savivaldybė mano, kad sprendimas ir nuostatai priimti nepažeidžiant Konstitucijos bei galiojančių teisės aktų, todėl prašo atmesti skundą kaip nepagrįstą. Jos nuomone, įvesta rinkliava, kurios dydis – 2 litai už suteiktą nakvynę, neturės reikšmingos įtakos Druskininkų kurorto sveikatinimo įstaigų konkurencingumui.
Miestas per metus iš šio mokesčio tikisi papildomai surinkti iki 1,5 mln. litų, kurie bus panaudoti kurorto infrastruktūrai gerinti.
Teismas nutarimą byloje žada skelbti rugsėjo 19 dieną.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24