Vilniaus rajono savivaldybė pasirūpino vaikus ir šeimas globojančių specialistų gerove

2017-03-16, 13:19
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vilniaus rajono savivaldybė pasirūpino vaikus ir šeimas globojančių specialistų gerove © BFL (Tomo Lukšio nuotr.)

Vilniaus rajono savivaldybė rūpindamasi savo darbuotojų saugumu ir gerove bene viena pirmųjų Lietuvoje nusprendė apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų Vilniaus rajono seniūnijų specialistus darbui su socialinės rizikos šeimomis ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistus.

Specialistai darbui su socialinės rizikos šeimomis ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai kasdien lankosi socialinės rizikos šeimose ir nuolat susiduria su tėvų (globėjų) agresija, pykčio protrūkiais. Deja, tačiau vasario mėnesio įvykiai Vilniaus rajone, kuomet vykydama pareigas vos nežuvo Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistė, yra šių darbuotojų kasdienybė. Darbuotojams, jau nekalbant apie kasdienius įžeidinėjimus, girtų šeimos narių keiksmažodžių lavinas, yra tekę patirti ir fizinių smūgių, sveikatos sužalojimų. Tenka lankytis namuose, kur asmenys serga užkrečiamomis ligomis. Tačiau daugelis šios srities darbuotojų drąsiai stoja ginti vaiko.

Rūpinantis darbuotojų saugumu, Vilniaus rajono savivaldybės vadovybė inicijavo darbuotojų draudimo paslaugų sutarties pasirašymą. Iš Vilniaus rajono savivaldybės biudžeto lėšų 12-os mėnesių laikotarpiui, 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę bus apdrausti 23 rajono seniūnijų specialistai, dirbantys su socialinės rizikos šeimomis ir dar 5 nauji, tas pačias pareigas greitu metu užimsiantys darbuotojai bei 9 savivaldybės administracijos Vaikų teisių apsaugos skyriaus darbuotojai. Sutartis su UAB „Lietuvos draudimas“ įsigaliojo nuo 2017 metų kovo 15 dienos.

Už Vilniaus rajone gyvenančių vaikų teisių apsaugą atsakingų specialistų teigimu, darbas su socialinės rizikos šeimomis nėra lengvas, o dažnai net ir pavojingas. „Mes dažnai dirbame išties pavojingomis sąlygomis, kuomet norėdami apsaugoti ir išgelbėti vaikus, atsidūrusius krizinėje situacijoje, patys rizikuojame savo gyvybėmis“, – komentavo Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistai.

Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Silvos Lukoševičienės manymu, specialistų, tiesiogiai dirbančių su asocialiomis bei dažnai agresyviai nusiteikusiomis šeimomis, draudimas be abejonės yra geranoriška ir graži savivaldybės iniciatyva. „Atsitikus nelaimei draudimas užtikrins bei suteiks bent kažkokią kompensaciją nukentėjusiam specialistui“, – įsitikinusi vedėja.

vrsa.lt

Komentarai  

 
#1 faina 2017-03-17 09:04
Šaunuoliai. Labai gražus poelgis.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24