Keliaujantiems – papildomos „Swedbank“ paslaugos

2017-02-27, 11:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Keliaujantiems – papildomos „Swedbank“ paslaugos © M.Paliuškevič nuotr.

„Swedbank" pristato naują internetu užsakomą kelionių draudimą, leidžiantį per kelias minutes susidėlioti individualų draudimo paketą. Pasak banko specialistų, paslauga gali būti naudinga kelių tipų keliautojams. Neturintieji kredito kortelės su kelionių draudimu galės patys susidėlioti jiems aktualių draudimo apsaugų rinkinį kelionei. O kredito kortelių turėtojai turės galimybę papildomai apsidrausti nuo situacijų, kurios nepatenka į standartines kelionių draudimo sąlygas.

„Standartinis kelionių draudimas paprastai būna pritaikytas standartinėms kelionėms. Tačiau lietuviai vis dažniau renkasi įdomesnes aktyvias atostogas, kurių standartinėmis jau nepavadinsi. Pavyzdžiui, ekstremalesnį nardymą ar kopimą į kalnus, banglenčių ar jėgos aitvarų sportą, žygius į laukinę gamtą. Tuo pačiu iš keliautojų, kurie neturi kredito kortelės, jaučiame poreikį greitai ir nesudėtingai apsidrausti konkrečiai kelionei. Naujasis kelionių draudimas padės abiem šiais atvejais," - komentuoja „Swedbank" Privačių klientų tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė.

Susidėlioti draudimo paketą galės patys
Pasak „Swedbank" specialistės, užsisakantys naująjį „Swedbank" kelionių draudimą įgyja nelaimingų atsitikimų ir medicininės pagalbos apsaugas. Pastaroji siekia įspūdingą 500 tūkst. eurų sumą - rinkoje tai didžiausia suma, kuri gali būti skirta medicininėms išlaidoms. Papildomai galima rinktis ir pageidaujamos sumos asmeninių daiktų, kelionės sutrikimo draudimą bei fiksuotos sumos civilinės atsakomybės draudimą. Nestandartinėms kelionėms siūlomos ir kitos papildomos apsaugų rūšys. Jos aktualios aktyvų laisvalaikį ir sportines pramogas mėgstantiems keliautojams ar mėgėjiškų sporto varžybų dalyviams.

J. Gumuliauskienė teigia, kad kuriant paslaugą buvo apgalvotos įvairios keliautojų tykančios grėsmės. Pavyzdžiui, į aktyvias atostogas vykstančiam žmogui gali būti aktualu, kad apdrausta būtų ir asmeninė, ir išnuomota sporto įranga. Sportinis inventorius paprastai būna pakankamai brangus, ir jį sugadinus ar praradus išlaidos gali būti nemenkos. „Atostogos ir taip dažniausiai pareikalauja išankstinio taupymo ir didesnės biudžeto drausmės. Draudimas padeda užtikrinti, kad kelionėje arba iš jos grįžus neužgrius nenumatytos išlaidos, ir žmogus galės grįžti į normalią finansinę kasdienybę," - komentuoja J. Gumuliauskienė.

Sušlubavusi sveikata, vėluojantis lagaminas ir sugadintas kilimas
„Swedbank" duomenimis, dažniausiai keliautojams prireikia atlyginti medicinines išlaidas. Kitas pasitaikantis nesklandumas - bagažo vėlavimas skrendant jungiamaisiais skrydžiais. Pasitaiko ir atvejų, kuomet draudimas išgelbsti nuo tikrai didelių išlaidų. „Kaip pavyzdį galima paminėti klientę, kuriai dėl netekties šeimoje teko atidėti jau suplanuotą kelionę. Draudimas šiuo atveju atlygino išlaidas už iš anksto apmokėtą viešbutį bei naujus kelionės bilietus. Kita nesena istorija - žmogus netyčia sugadino viešbutyje prabangų kilimą. Draudimas išmokėjo keletą tūkstančių eurų už viešbučiui padarytą žalą," - klientų istorijomis dalinasi „Swedbank" Privačių klientų tarnybos vadovė.

Kyla abejonių - padės konsultacija
„Swedbank" atstovės teigimu, prieš keliaujant visada pravartu pasikonsultuoti dėl reikalingų draudimo apsaugų. „Keliautojai kartais žino ne viską apie savo turimą draudimą. Pavyzdžiui, kad standartinis kredito kortelės kelionių draudimas nepadengia jokių aktyvesnių sporto užsiėmimų. O iš tiesų mažos rizikos sportinei veiklai kartais tokio draudimo visiškai pakanka ir papildomai draustis nėra būtina. Pavyzdžiui, nardant nedideliame gylyje ar slidinėjant oficialiose trasose, leidžiantis į kalnų žygius paprastesniais maršrutais. Įvertinti, ar reikalinga papildoma draudimo apsauga, visada geriausiai padės specialistas," - komentuoja J. Gumuliauskienė.

Banko specialistė pabrėžia, kad naujojo kelionių draudimo užsakymas yra itin nesudėtingas. Užsakymo metu nereikia pildyti daug papildomos informacijos, be to, vienu kartu galima apdrausti visą kartu keliaujančią kompaniją. Užsakyto draudimo polisas yra išsaugomas interneto banke, prie kurio klientas visada turi prisijungimą. Čia pat interneto banke galima ir pranešti apie įvykį bei užpildyti išmokos paraišką.

„Swedbank" duomenys rodo, kad net 40 proc. visų finansinių paslaugų jau užsakoma internetu. Populiariausios jų - indėliai, turto draudimas, vartojimo paskolos.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24