Neįgalieji Vilniuje automobilius statys nemokamai

2011-09-02, 22:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo šiol Vilniaus neįgalieji automobilius galės statyti bet kurioje sostinės vietoje, leidžiamoje pagal kelių įstatymus.

Tam tereikės kreiptis į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą ir gauti neįgaliųjų asmenų automobilių statymo kortelę, praneša LTV „Šiandien“.

Naudodamiesi šiomis kortelėmis, neįgalieji visoje sostinėje automobilius galės statyti nemokamai. Nuo rugsėjo Vilniaus savivaldybėje vietinė rinkliava už naudojimąsi mokamomis stovėjimo vietomis netaikoma tik automobilių, pažymėtų neįgalių asmenų automobilių statymo kortele, vairuotojams.

„Tai iš tikrųjų įdomus sprendimas. Jis apriboja galimybę piktnaudžiauti kortele, kadangi šitos kortelės išduodamos tik mūsų tarnyboje, yra griežtos atsakomybės blankas“, – sako Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos direktorius Zdislavas Skvarciany.

„Anksčiau galiojo tvarka, kuomet buvo galima parkuoti turint neįgalumo pažymėjimą arba tokią kortelę, kuri ir anksčiau buvo išdavinėjama. Dabar parkavimui galios tik kortelė“, – teigia Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičus.

Neįgaliųjų automobilių statymo kortelė, priešingai nei anksčiau, suteikia teisę automobilį pastatyti net mokamose vietose.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, ši naujovė įvesta atsižvelgiant į neįgaliųjų, kurie dažnai nerasdavo kur sustoti, nusiskundimus. Vilniaus savivaldybė pirmoji įgyvendino ministerijos projektą.

Giedrė Armalytė
LTV „Šiandien

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24