Labdaringas „Stella Spei“ kalėdinių giesmių koncertas. Kalėdojimas gaisro pasėkmėms įveikti

2017-01-11, 10:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Stel­la Spei“ - pa­grin­di­nis lab­da­rin­gų va­ka­rų or­ga­ni­za­to­rius „Stel­la Spei“ - pa­grin­di­nis lab­da­rin­gų va­ka­rų or­ga­ni­za­to­rius Anos Mi­lev­skos nuotr.

Pui­kus kon­cer­tas, ben­dras ka­lė­di­nių gies­mių gie­do­ji­mas ir pi­ni­gų au­ko­ji­mas dviem per gais­rą vi­są sa­vo tur­tą pra­ra­du­sioms Vil­niaus ra­jo­no šei­moms su­da­rė ju­bi­lie­ji­nį –jau de­šim­tą­jį – lab­da­rin­gą šven­ti­nį kon­cer­tą, ku­rį sau­sio 8 d. Vil­niaus len­kų kul­tū­ros na­muo­se su­ren­gė Ilo­na ir Adam Ju­re­vi­čiai. 

Len­kų ir an­glų ka­lė­di­nes gies­mes tra­di­ci­nes, šiuo­lai­ki­nes ir sa­vo kū­ry­bos - at­li­ko an­sam­blis „Stel­la Spei“ ir Vil­niaus pal. Jur­gio Ma­tu­lai­čio baž­ny­čios cho­ras „Gau­dium“. Skam­bė­jo ro­ke­no­ro­lo sti­liaus šven­ti­niai kū­ri­niai, vie­no jų sak­so­fo­no ver­si­ja, ki­to pri­ta­riant per­ku­si­jai, elek­tri­nėms ir bo­so gi­ta­roms. Ta­čiau ne­trū­ko ir to­kių, ku­rioms bu­vo pri­ta­ria­ma smui­ku, bei nuo pat vai­kys­tės ži­no­mų mėgs­ta­miau­sių ka­lė­di­nių gies­mių. 

Šį kar­tą Vil­niaus len­kų kul­tū­ros na­mų sce­no­je pa­si­ro­dė ne tik abie­jų ko­lek­ty­vų sen­bu­viai, bet ir de­biu­tan­tai. Be to, so­lo par­ti­jas at­li­ko jau­niau­si kon­cer­to da­ly­viai ke­le­rių me­tų cho­ro „Gau­dium“ na­riai, pa­si­ro­dę kar­tu su vy­res­niais ko­le­go­mis. Nu­skam­bė­jo ir ke­li ei­lė­raš­čiai vie­nas jų bu­vo skir­tas per­nai iš­ėju­siems Ana­pi­lin, tarp jų ir švie­saus at­mi­ni­mo Gab­rie­liui Ja­nui Min­ce­vi­čiui. Šis žmo­gus, kaip pa­sa­kė gru­pių va­do­vė Ilo­na Ju­re­vič, da­ly­va­vo be­veik vi­suo­se lab­da­rin­guo­se kon­cer­tuo­se. 

Nuo 2007 m. an­sam­blio „Stel­la Spei“ or­ga­ni­zuo­ja­mų lab­da­rin­gų va­ka­rų tiks­las - pa­dė­ti tiems, ku­rie dėl li­gų ar ne­lai­mių at­si­dū­rė dra­ma­tiš­ko­je gy­ve­ni­mo si­tu­a­ci­jo­je. 

„Au­ko­to­jų ge­ra­šir­diš­ku­mo ir dos­nu­mo dė­ka iki šiol pa­vy­ko pa­rem­ti ke­lio­li­ka šei­mų ir ke­lias ins­ti­tu­ci­jas  tarp jų Pa­bra­dės ir Šal­či­nin­kų vai­kų glo­bos na­mus, Šal­či­nin­kų ra­jo­no su­tri­ku­sio in­te­lek­to žmo­nių die­nos už­im­tu­mo cen­trą, Ne­men­či­nės ne­įga­lių­jų die­nos už­im­tu­mo cen­trą, Vil­niaus pal. My­ko­lo So­poc­kos hos­pi­są. Ga­li­me džiaug­tis, nes ben­dra per lab­da­rin­gus va­ka­rus pa­au­ko­tų ir žmo­nėms bei ins­ti­tu­ci­joms per­duo­tų pi­ni­gų su­ma vir­ši­ja 50 tūkst. eu­rų“, sa­kė or­ga­ni­za­to­riai. 

Šie­met pi­ni­gai bu­vo ren­ka­mi sie­kiant pa­dė­ti dviem per­nai per gais­rus nu­ken­tė­ju­sioms Vil­niaus ra­jo­no šei­moms: Za­vij­skių šei­mai iš Ru­kai­nių se­niū­ni­jos Kū­lių kai­mo (jų na­mas su­de­gė per­nai Nau­jų­jų me­tų nak­tį, kaip spė­ja­ma, nuo ne­tvar­kin­gos elek­tros ins­ta­lia­ci­jos) ir Bal­ce­vi­čių šei­mai iš Mic­kū­nų se­niū­ni­jos Skais­te­rių kai­mo ūki­nin­kams, ku­rie per­nai spa­lio 17 d. dėl įsi­plies­ku­sio gais­ro pra­ra­do ne tik sto­gą virš gal­vos, bet ir že­mės ūkio tech­ni­ką, ūki­nius pa­sta­tus. Ben­dra nuos­to­lių ver­tė apie 40 tūkst. eu­rų. 

Į „Stel­la Spei“ kon­cer­tą su­si­rin­ko ne­ma­žai žiū­ro­vų, ku­rie ne tik ne­gai­lė­jo plo­ji­mų at­li­kė­jams, bet ir dos­niai au­ko­jo tiems, kam rei­ka­lin­ga pa­gal­ba. Kon­cer­to me­tu su­rink­tus pi­ni­gus jam dar te­be­vyks­tant su­skai­čia­vo spe­cia­li ko­mi­si­ja. 2388 eu­rai per­duo­ti abie­jų šei­mų at­sto­vams. Kaip pa­sa­kė Ilo­na Ju­re­vič, 1,5 tūkst. eu­rų nu­ken­tė­ju­siems nuo gais­ro per­ves­ta į fon­do „Ad Bo­num“ są­skai­tą (Ju­re­vi­čiai jį įstei­gė 2012 m., kad ga­lė­tų pra­plės­ti au­ko­to­jų ra­tą), iš jos po 500 eu­rų šei­moms per­da­vė Vil­niaus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė (be­je, sa­vi­val­dy­bė kas­met sa­vo ini­cia­ty­va re­mia Ju­re­vi­čių ren­gia­mas lab­da­ros ak­ci­jas), po 100 eu­rų per­da­vė Lie­tu­vos len­kų ne­įga­lių­jų są­jun­ga „Lit­po­lin­va“, to­kią pat su­mą vie­nas pri­va­tus as­muo, ir 100 eu­rų Vil­niaus re­gio­no kre­di­to uni­ja. Jau po kon­cer­to ak­ci­jos nu­ken­tė­ju­siems nuo gais­ro per­duo­ta 100 eu­rų. 

Apie dvi šei­mas, ku­rioms rei­kia pa­gal­bos, Ilo­na ir Adam Ju­re­vi­čiai su­ži­no­jo per tre­čius as­me­nis: apie Bal­ce­vi­čių šei­mą pa­pa­sa­ko­jo kai­my­nė, o Za­vij­skius ap­lan­kė žmo­nės, ku­rie anks­tes­niais me­tais ga­vo pa­ra­mą iš „Ad Bo­num“, ir pa­ra­gi­no juos kreip­tis pa­gal­bos. 

Sa­vo lab­da­rin­gą veik­lą or­ga­ni­za­to­riai pra­dė­jo tuo­met, kaip pa­na­šių ak­ci­jų bu­vo la­bai re­ta, ir la­bai džiau­gia­si, kad lab­da­rin­ga veik­la ple­čia­si ir yra no­rin­čių prie jos pri­si­dė­ti žmo­nių. Kon­cer­ti­nio va­ka­ro pa­bai­go­je jo da­ly­viai pa­si­da­li­jo ka­lė­dai­čiais.

Ali­na Sta­ce­vič 
Vilniaus krašto savaitraštis

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24