Geriausiems aplinkos apsaugos inspektoriams – 150 tūkst. litų

2013-08-12, 17:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Siekdama skatinti aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnus kuo geriau saugoti gyvąją gamtą ir ryžtingai kovoti su pažeidėjais, nuo šių metų Aplinkos ministerija geriausiai dirbantiems inspektoriams pradėjo skirti premijas.

„Ligi šiol mūsų inspektoriai buvo lyg ir primiršti. Jie, kaip dirbo, taip ir dirba, – nei skųsdamiesi mažais atlyginimais, nei dejuodami, kad per dideli darbo krūviai. Kare su brakonieriais vyrams tenka patirti ir šalto, ir karšto. Dauguma iš jų tikrai verti paskatinimo – ne tik moralinio, bet ir materialinio", – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Premijos skiriamos pagal ministro patvirtintus aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų skatinimo už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą nuostatus. Šiemet pareigūnams skatinti skirta 150 tūkst. litų. Pusė šios sumos jau išleista – premijas gavo 31 aplinkos apsaugos inspektorius. Tarp pirmųjų premiją pelniusių pareigūnų – ukmergiškis aplinkosaugininkas, ir pernai, ir šiemet sulaikęs daugiausia brakonierių. 2012 m. jis išaiškino 118, o per pirmąjį šių metų pusmetį – 50 pažeidėjų. Jie ne kartą šiam principingam pareigūnui mėgino priešintis smurtu, net kėsinosi į jo gyvybę, kirviu išdaužę tarnybinio automobilio langą.

www.am.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24