Vilniaus rajone – svarbių darbų pradžia

2016-09-08, 17:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vilniaus rajone – svarbių darbų pradžia vrsa.lt nuotr.

Rugsėjo 8-ą dieną Vilniaus rajone, Riešės seniūnijoje, Vanaginės kaime, įvyko iškilmingas bei visuomenei svarbus renginys – Vaikų onkologijos pagalbos centro statybvietėje įkasta simbolinė kapsulė, kuriame dalyvavo ir Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst.

Ilgai laukto „Vaikų onkologijos pagalbos centro“ projekto pristatymo metu projekto iniciatorės, paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ įkūrėjos susirinkusius svečius ir žurnalistus supažindino su numatytų darbų eiga, papasakojo apie ilgai brandintą ir pagaliau realizuotą idėją įsteigti analogų Baltijos šalyse neturintį Vaikų onkologijos pagalbos centrą.

Anot projekto iniciatorių, šiame centre bus teikiama kompleksinė pagalba vaikams bei jų šeimos nariams, susidūrusiems su onkologine liga. Šis centras išsiskirs savo savitumu, kadangi čia žadama įrengti reabilitacijos zoną, informacinį centrą, taip pat kambarius dešimčiai šeimų, du paliatyvios slaugos apartamentus, šešias reabilitacines patalpas, kuriose vyktų psichologinės, dvasinės, meno, muzikos bei šviesos terapijos. Taip pat numatyta įrengti aukščiausio lygio vandens valymo technologijas turintį baseiną bei šeimos ūkį, kuriame lankytojai galės auginti daržą bei užsiimti įvairiais amatais.

Vaikų onkologijos pagalbos centras statomas už aukotas lėšas. Projektą dalinai finansuoja Lietuvos energijos fondas ir Amerikoje veikiantis fondas „Chicago Mothers Union Foundation“.

Šventėje taip pat dalyvavo Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, projekto globėja Janina Butkevičienė, projekto iniciatorės – Mamų Unijos fondo steigėja ir vadovė Eglė Mėlinauskienė ir Mamų Unijos fondo steigėja Rūta Mikelkevičiūtė, Vilniaus Universiteto Santariškių vaikų ligoninės atstovai bei kiti projekto idėją palaikantys asmenys.

Po projekto pristatymo svečiai kartu su projekto organizatoriais įkasė statybinę kapsulę, žyminčią ilgai lauktą statybų pradžią, pasodino medį bei į dangų paleido balionus su linkėjimais onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Šventėje dalyvavusi Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst džiaugėsi turėdama progą dalyvauti tiek Vilniaus rajonui, tiek visai Lietuvai svarbiame renginyje. „Džiugu, kad tokie gražūs projektai gimsta Gailestingumo metais. Ši įstaiga, tai ateitis į geresnį rytojų, kur vaikai ir jų šeimos nariai galės savo rūpesčiais dalintis su kitais, galės jaustis saugiai. Tai svarbus investicinis projektas Vilniaus rajonui, todėl džiaugiamės galėdami palaikyti šią gražią iniciatyvą“, – įsitikinusi merė. Merė Marija Rekst taip pat džiaugiasi, kad Lietuvoje yra tiek daug geros valios žmonių, kuriems kyla tokios gražios ir prasmingos idėjos: „Tikiuosi, šių žmonių kelyje atsiras dar daugiau norinčių padėti siekti užbrėžtų tikslų.“

vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24