ES Tarybos Imigracijos, sienų ir prieglobsčio strateginis komitetas posėdžiaus Vilniuje

2013-07-09, 08:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Liepos 9-10 d. Vilniuje vyks neformalus ES Tarybos Imigracijos, sienų ir prieglobsčio strateginio komiteto (angl. SCIFA) posėdis. Šio posėdžio tikslas – aptarti kai kuriuos strateginius ES migracijos ir sienų apsaugos sričių klausimus prieš liepos 18-19 d. Vilniuje įvyksiantį neformalų ES teisingumo ir vidaus reikalų tarybos posėdį.

Komiteto posėdžio darbotvarkėje numatyta aptarti: 4-ąją kasmetinę Europos Komisijos imigracijos ir prieglobsčio ataskaitą, ES veiksmų plano dėl migracijos spaudimo nuostatas, susijusias su bendradarbiavimu su trečiosiomis kilmės ir tranzito valstybėmis migracijos valdymo srityje, Europos Parlamento ir ES Tarybos direktyvos projektą dėl trečiųjų šalių piliečių atvykimo ir apsigyvenimo mokslinių tyrimų, studijų, mokinių mainų, atlygintino arba neatlygintino stažavimosi, savanoriškos tarnybos arba darbo pagal programą „au pair" tikslais ir kitus susijusius klausimus.

Posėdžiauti Vilniuje kviečiami ekspertai iš 28 ES valstybių narių bei Šveicarijos, Islandijos, Norvegijos ir Lichtenšteino. Taip pat kviečiami atitinkami Europos Komisijos, ES valstybių narių išorės sienų valdymo agentūros, Europos prieglobsčio paramos biuro, ES Tarybos Generalinio sekretoriato bei ES Tarybos Teisės tarnybos atstovai.

ES Tarybos Imigracijos, sienų ir prieglobsčio strateginio komiteto posėdį organizuoja Vidaus reikalų ministerija, o jam pirmininkaus Tarptautinio bendradarbiavimo departamento direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Bučinskas.

Neformalūs komiteto posėdžiai pagal nusistovėjusią tradiciją kartą per pusmetį rengiami ES Tarybai pirmininkaujančioje šalyje.

www.eu2013.lt  

www.L24.lt 

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24