Spausdinti šį puslapį

Prezidentė apdovanojo Lietuvai nusipelniusius žmones

2013-07-06, 12:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Liepos 6-osios - Valstybės dienos proga už nuopelnus Lietuvai ir už šalies vardo garsinimą pasaulyje valstybinius apdovanojimus įteikė Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams.

„Esate ištikimi valstybės kūrėjai, neatskiriantys savęs nuo Lietuvos, savais darbais stiprinantys pilietinę bendruomenę, saugumą ir gerovę, žmogiškumą ir kūrybiškumą, pasitikėjimą vienas kitu", - į apdovanotuosius kreipėsi šalies vadovė.

Pasak šalies vadovės, kiekvienas iš mūsų esame Lietuvos istorijos dalis, visi kartu lipdantys stiprią ir vieningą valstybę. Labai norėtųsi, teigė Prezidentė, kad tvirtybė ir bendrystė, kurią patiriame šią dieną, lydėtų mus kiekviename žingsnyje, kad taip jaustumėmės kasdien.

Valstybės ordinai ir medaliai įteikti per 40 asmenų, tarp kurių - garsaus lietuvių kilmės dailininko Prancūzijoje Vytauto Kasiulio meno kūrinių dovanojimo Lietuvai iniciatorius ir organizatorius Vytautas Victor Kasiulis, poetas, vertėjas, rašytojas, literatūros leidinių sudarytojas, aktyvus tarptautinių kultūrinių ryšių puoselėtojas Vladas Braziūnas, lietuvių kilmės Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) režisierius, dokumentinio filmo apie Lietuvos kelią į nepriklausomybės atgavimą ir krepšinį „Kita svajonių komanda" kūrėjas Marius Anthony Markevicius, rašytoja, istorinio romano apie lietuvių tremtį į Sibirą „Tarp pilkų debesų" autorė Ruta Elizabeth Sepetys, taip pat rezistencijos atstovai, tarpvalstybinių ryšių puoselėtojai, kariškiai, teisėsaugininkai, sportininkai, menininkai, gydytojai ir švietėjai.

Prezidentės dekretu apdovanojimai taip pat skirti buvusiai JAV valstybės sekretorei Hillary Rodham Clinton - už JAV ir Lietuvos tarpvalstybinių ryšių puoselėjimą, Europos Komisijos nariui Gunther Hermann Oettinger - už aktyvų Lietuvos energetikos politikos rėmimą, profesionaliam ledo ritulio žaidėjui, Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos prezidentui bei labdaros ir paramos fondo Lietuvos vaikams įkūrėjui Dainiui Zubrui ir kitiems šaliai nusipelniusiems veikėjams. Jiems valstybės apdovanojimai bus įteikti vėliau.

www.president.lt 

www.L24.lt 

 

Komentuoti