Spausdinti šį puslapį

Jau žinomos 2014 metais išleisimų pašto ženklų temos

2013-07-05, 08:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pašto ženklų leidybos komisija atrinko 17 temų, kuriomis kitąmet bus išleista 19 pašto ženklų, du pašto ženklų blokai ir du ženklintieji atvirukai. Daugiau nei pusę komisijos atrinktų temų pasiūlė šalies gyventojai.

„Pašto ženklas – tai ne vien nedidelis popierėlis, kuriuo galima apmokėti siuntimo paslaugą. Pašto ženklas keliauja per pasaulį ir reprezentuoja mūsų šalį, todėl norėjome, kad į pašto ženklų kūrimo procesą įsitrauktų kuo daugiau gyventojų. Džiugu, kad tas noras išsipildė – gyventojai pasiūlė daugiau nei pusantro tūkstančio pačių įvairiausių temų“, – sakė Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamento vadovas Ervinas Vaišnoras.

Iš gyventojų siūlytų temų komisija atrinko šias: „Kristijonui Donelaičiui – 300 metų“, „Oršos mūšiui – 500 metų“, „Išsaugokime Baltijos jūrą“, „Lietuvos tautinės mažumos. Karaimai“, „Baltijos keliui – 25 metai“, „Lietuvos įstojimo į ES ir NATO – 10 metų“, „Paukščiai. Pelėdos“, „Pirmajai dainų šventei Lietuvoje – 90 metų“ ir „Užgavėnių kaukės“.

Lietuvos paštas burtų keliu atrinko 8 gyventojus, kuriems už pasiūlytas temas atiteks firminiai Lietuvos pašto prizai. Tie laimingieji: vilniečiai Alfonsas Juras Žvinklys (tema „Lietuvos tautinės mažumos“), Elena Čiurlytė („Dainų šventei – 90 metų“), Tomas Balkus („Oršos mūšiui – 500 metų“), Aistė Andziulevičiūtė („Paukščiai. Pelėdos“), Justina Brukštutė („Išsaugokime Baltijos jūrą“), kaunietė Jurgita Tamušaitienė („Baltijos kelias“), panevėžietė Rūta Androšiūnaitė („Kristijonui Donelaičiui – 300 metų“) ir Mykolas Daniūnas iš Kauno r. („NATO“ ir „ES“).

Be gyventojų pasiūlytų temų, kitąmet taip pat bus išleisti pašto ženklai iš tęstinių serijų „Europa“, „Žiemos olimpinės žaidynės“, „Kinų Naujieji metai“, „Šv. Kalėdos ir Naujieji metai“. 2014-aisiais apyvartoje pasirodys ir pašto ženklai, skirti pirmajai širdies operacijai Lietuvoje bei Vytauto Didžiojo universiteto atkūrimo 25-mečiui, taip pat – šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams dedikuoti ženklintieji atvirukai.

Artimiausiu metu Lietuvos paštas paskelbs konkursą 2014-ųjų pašto ženklams kurti. Daugiau informacijos apie pašto ženklų konkursus – www.lietuvospaštas.lt.

www.post.lt

www.l24.lt

Komentuoti