Veiklos 20-metį mini sieną su Baltarusija sauganti Vilniaus rinktinė

2013-07-05, 08:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Daugiau kaip 170 km sienos su Baltarusija sauganti Vilniaus rinktinė mini įkūrimo 20-metį. Ta proga penktadienį šio Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) padalinio vadavietėje, įsikūrusioje Vilniaus rajono Mickūnų miestelyje, vyks šventiniai renginiai.

Jie 13 val. prasidės iškilminga ceremonija, kurios metu bus sveikinami veiklos jubiliejų minintys Vilniaus rinktinės pasieniečiai, taip pat bus apdovanoti nepriekaištingai tarnaujantys pareigūnai ir darbuotojai.

Vėliau šventinį koncertą surengs Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, koncertuos ir patys rinktinės pasieniečiai.

Minėjimo svečiai galės pamatyti sienos apsaugai naudojamą įrangą ir transporto priemones. Rinktinės Kinologijos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai demonstruos savo ekspozicijas. Visus dalyvausiančius renginyje pasieniečiai pakvies stebėti imituojamą pažeidėjų sulaikymą.

1993 m. liepos 16 d. įkurta VSAT Vilniaus rinktinė šiuo metu saugo 176,7 km sienos su Baltarusija, kuri yra ir Europos Sąjungos bei Šengeno sutarties valstybių išorės sausumos siena. Rinktinėje dirba daugiau kaip 700 pasieniečių.

Jie ne tik saugo minėtą "žaliosios sienos" su Baltarusiją ruožą, bet ir tikrina keliautojų dokumentus tarptautiniuose Vilniaus bei Kauno oro uostuose, Medininkų ir Lavoriškių kelio kontrolės punktuose.

Be to, Kenos užkardos pasieniečiai užtikrina traukiniais pagal Kaliningrado tranzito schemą per Lietuvą vykstančių keleivių kontrolę. Vilniaus rinktinės pasieniečiai dirba ir 5 vietinio eismo punktuose, Širvių atraminiame bei sostinės geležinkelio stoties kontrolės punktuose.

Iš viso per Vilniaus rinktinei pavaldžius kontrolės punktus 2012 m. sieną kirto apie 3 mln. asmenų.

Be Vilniaus ir Kauno oro uostų bei Kenos užkardų, rinktinei dar yra pavaldžios "žaliąją sieną" saugančios Lavoriškių, Padvarionių, Dieveniškių bei Gintaro Žagunio užkardos.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24