Homoseksualai Gedimino prospektu nežygiuos

2013-06-26, 18:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

 

Vilniaus miesto savivaldybė nesuderino leidimo Lietuvos gėjų lygai (LGL) eitynes rengti Gedimino prospektu.

Vilniaus miesto savivaldybėje trečiadienį vyko pasitarimas dėl seksualinių mažumų eitynių vietos. Eitynių vietos klausimą Vilniaus miesto savivaldybės Renginių (susirinkimų) derinimo komisija sprendė drauge su policijos ir LGL atstovais.

"Suderinusi eitynes Gedimino prospektu, Savivaldybė pažeistų Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo 4 straipsnio 3 dalyje esantį besąlyginį draudimą susirinkimus prie teismų pastatų organizuoti ne arčiau kaip 75 metrai, o prie valstybės valdžios ir valdymo įstaigų, užsienio diplomatinių atstovybių, kitų strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių - ne arčiau kaip 25 metrai iki šių pastatų ir objektų", - rašoma savivaldybės pranešime.

Savivaldybė vardija, kad Gedimino prospekto atkarpoje nuo Odminių skvero iki Lukiškių aikštės yra: Lietuvos bankas, Susisiekimo, Žemės ūkio, Ūkio, Teisingumo ministerijos, Pasienio kontrolės punktų direkcija, Konstitucinis Teismas, Statistikos departamentas, Vilniaus apygardos ir Lietuvos apeliaciniai teismai.

"Remiantis 2010 m. patirtimi ir faktais, yra didelė tikimybė, jog incidentai, nepaisant policijos dalyvavimo, gali pasikartoti bei gali kilti grėsmė viešajai tvarkai, moralei, visuomenės saugumui", - teigia savivaldybė.

Ji primena, kad kai Latvijoje, centrinėje Rygos miesto dalyje, buvo leista organizuoti tokio pobūdžio renginį, jo dalyviai ypač nukentėjo nuo asmenų, buvusių pastatuose šalia eitynių vietos.

"Toks pat realus pavojus būtų ir eitynių Gedimino prospektu dalyviams", - konstatuoja savivaldybė.

LGL eitynes planavo rengti liepos 27 d. 12-16 val., dalyviams renkantis aikštelėje, esančioje tarp Odminių gatvės, Šventaragio gatvės ir Gedimino prospekto (priešais "Amberton" viešbutį). Dalyviai siekė eiti Gedimino prospektu iki Lukiškių aikštės. Siekdama užtikrinti visuomenės saugumą, viešąją tvarką ir kitų asmenų teises ir laisves, Vilniaus miesto savivaldybė teigia išdavusi leidimą eitynėms kitoje vietoje - Upės gatvėje, tačiau šis sprendimas buvo apskųstas teismui. Teismas įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę iš naujo derinti eitynių vietą.

Pirmą kartą seksualinių mažumų eitynės Lietuvoje vyko 2010 m. gegužę. Apklausų duomenimis, homoseksualų eitynėms nepritaria 62,1 proc. Lietuvos gyventojų.


www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24