Sausumos pajėgos aktyvina bendradarbiavimą su Vilniaus rajono savivaldybe

2013-06-26, 14:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Birželio 25 d. Vilniuje vyko pirmasis oficialus Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų (SP) vado gen. mjr. Almanto Leikos ir Vilniaus rajono savivaldybės merės Marijos Rekst susitikimas. Jis surengtas siekiant užmegzti kontaktus, aptarti tarpusavio bendradarbiavimo perspektyvas tiek organizuojant bendrus visuomeninius renginius, tiek ir rengiantis taikos meto užduočių vykdymui bei valstybės gynybai.

Susitikime taip pat dalyvavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės vadas plk. ltn. Linas Kubilius, Vilniaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Česlav Olševski, administracijos direktoriaus pavaduotojas Robert Komarovski ir kiti savivaldybės darbuotojai.

KASP Didžiosios Kovos 8-oji rinktinė ir Vilniaus rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir turizmo skyrius yra pasirašę tarpusavio bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią jau keletą metų sėkmingai bendradarbiauja rengdami įvairius visuomeninius ir sporto renginius, tačiau pastarojo susitikimo metu akcentuota galimybė išplėsti bendradarbiavimą. Įvardinti tokie nauji sąlyčio taškai, kaip apsikeitimas patirtimi rengiantis ekstremalių situacijų valdymui, informuojant ir evakuojant gyventojus, šalių atstovų dalyvavimas vieni kitų rengiamose pratybose ir mokymuose bei bendradarbiavimas atnaujinant KASP parengtą Vilniaus rajono, kaip ir kitų savivaldybių, civilinės studijos dokumentą, reikalingą rengiantis šalies gynybai.

Nutarta, kad šių metų rugsėjį numatyto koordinacinio KASP Didžiosios Kovos 8-oji rinktinės ir Vilniaus rajono savivaldybės atstovų susitikimo metu minėtieji klausimai bus aptarti detaliau ir bus parengtas pirminis bendradarbiavimo priemonių planas.

Sausumos pajėgos - sudedamoji Lietuvos kariuomenės reguliariųjų pajėgų dalis, pavaldi Lietuvos kariuomenės vadui. Pajėgų tikslas - parengti pajėgų karinius vienetus valstybės sausumos teritorijos karinei apsaugai ir gynybai, gebančius dalyvauti tarptautinėse operacijose. Pajėgose tarnauja ir dirba apie 3 500 karių ir civilių bei 4 500 karių savanorių.

www.vrsa.lt

www.L24.lt

Komentarai  

 
#1 bravo 2013-06-26 15:12
sveikitina, kad savivaldybe taip aktyviai isitraukia i bendradarbiavima su salies gynyba, nuolat tobulinasi ir siekia auksto lygio. Smagu, rajonas eina gera linkme, dziaugiuosi gyvendama Vilniaus r.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24