„Greenpeace" atstovai domėjosi Lietuvos pirmininkavimo prioritetais energetikoje

2013-06-26, 13:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Birželio 25 d. Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius susitiko su nevyriausybinės organizacijos "Greenpeace" atstovų delegacija, vadovaujama Europos padalinio vadovo Jorgo Riss. Susitikimo metu J. Neverovičius ir J. Riss aptarė aktualius klausimus ir bendradarbiavimo galimybes Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu.

Energetikos ministras „Greenpeace" atstovams pristatė Lietuvos pirmininkavimo prioritetus energetikos srityje. Plačiau aptartos abi puses dominančios temos ir klausimai, kurie bus svarstomi Lietuvos pirmininkaujant ES Tarybai: Europos Sąjungos energetikos ir klimato politikos strategija 2030 metams, biomasės tvarumo kriterijai ir degalų kokybės direktyva. Susitikime akcentuota, kad ES energetikos ir klimato kaitos politikos yra tarpusavyje glaudžiai susijusios, todėl ir toliau labai svarbu išlaikyti šį glaudų ryšį siekiant užtikrinti darnią ir kartu konkurencingą ES energetikos politiką.

Energetikos ministras J. Neverovičius pabrėžė, kad sklandus bendradarbiavimas su nevyriausybinėmis organizacijomis ir jų interesų supratimas yra svarbus veiksnys siekiant sėkmingai įgyvendinti ES energetikos politikos tikslus.

www.enmin.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24