Šiais metais sulaukta rekordiškai daug norinčių steigti subsidijuojamas darbo vietas

2013-06-26, 08:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2013 metus galima paskelbti rekordiniais metais vietinių užimtumo iniciatyvų (VUI) projektų įgyvendinimo praktikoje – šiemet (VUI) projektams skirta net 14,5 mln. Lt, paraiškų gauta taip pat daugiausia – Lietuvos darbo biržai galutiniam vertinimui pateiktos 177 paraiškos.

Ministerija jau tryliktus metus sėkmingai įgyvendina vietinių užimtumo iniciatyvų projektus, kurie tapo neatsiejama aktyvios darbo rinkos politikos dalimi, padedančia mažinti teritorinius nedarbo skirtumus. Vietinių užimtumo iniciatyvų projektai – tai galimybė darbdaviams didžiausiose nedarbo teritorijose steigti naujas valstybės subsidijuojamas darbo vietas.

Šiais metais jau patvirtinti finansuojami projektai. Planuojama įgyvendinti 122 projektus, įsteigti 427 naujas darbo vietas. Daugiausia - 25 projektus numatyta įgyvendinti Kauno regione, 23 - Tauragės regione.

„Sėkmingas projektų įgyvendinimas įgijo tiek verslo atstovų, tiek vietos bendruomenių pasitikėjimą, todėl kasmet sulaukiame vis didesnio susidomėjimo teikiant paraiškas. Gavusios paramą įmonės neapsiriboja įsteigtomis naujomis darbo vietomis, atsiranda perspektyvų plėsti gamybą ar kurti naujas paslaugas, todėl tai paskatina ekonominį ne tik įmonės ar darbuotojų, bet ir viso rajono aktyvumą. Tai labai svarbu kuriant didesnį gyventojų užimtumą, geresnes verslo sąlygas", – teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Per visą iniciatyvos gyvavimo laikotarpį Lietuvoje įgyvendinta beveik 700 vietinių užimtumo iniciatyvų projektų. Jų pobūdis įvairus – medienos apdirbimas ir gaminių iš medienos, metalo apdirbimas ir gaminių iš metalo gamyba, plastikinių, keramikinių gaminių, baldų, elektronikos komponentų gamyba, siuvimas. Kitų projektų dėka sukurtos naujos paslaugos arba išplėtotos jau teikiamos – kaimo turizmo, visuomeninio maitinimo, poilsio organizavimo, autoservisų, grožio salonų ir kt.

Atlikus darbdavių apklausas ir išnagrinėjus projektų pagalba įsteigtų darbo vietų, kurių kontrolė baigėsi išlaikymą praėjus metams, išryškėjo teigiama tendencija minėtos priemonės realizavime. Paprastai apie 60-70 proc. įsteigtų darbo vietų išsaugoma ir kuriamos papildomos darbo vietos. Darbo ir socialinių tyrimo instituto atlikti tyrimai parodė, kad valstybės finansinė parama, skiriama VUI projektams finansuoti, sugrįžta į valstybės biudžetą per 3-5 metus.

Visą naujausią informaciją susijusią su Vietinėmis užimtumo iniciatyvomis galite rasti Lietuvos darbo biržos internetinėje svetainėje adresu www.ldb.lt, išsamesnę informaciją gali Jums suteikti teritorinių darbo biržų darbuotojai.

www.socmin.lt 

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24