VRM sieks patikslinti JAV motyvus dėl sumažėjusio pažangos kovos su žmonėmis prekybos srityje vertinimo

2013-06-21, 07:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

JAV valstybės departamentas pristatė 13-ąją tarptautinę ataskaitą apie prekybą žmonėmis ir pasaulio valstybių pastangas kovoti su ja. Šioje ataskaitoje Lietuva yra priskirta antrai valstybių grupei, t. y. valstybėms, kurios deda žymias pastangas kovojant su prekyba žmonėmis. Pastaraisiais metais šalis buvo priskiriama pirmai, labiausiai pažengusių valstybių grupei.

Lietuvai pateiktose pastabose ir rekomendacijose yra minimos šios tobulintinos sritys: neaugantis prekybos žmonėmis atvejų tyrimų skaičius; nedidėjantis patrauktų baudžiamojon atsakomybėn ir nuteistų asmenų skaičius; aukų identifikavimas ir jų socialinė apsauga, lėšų, skiriamų aukų socialinei apsaugai, dydis; finansinių išteklių, skiriamų kovos su prekyba žmonėmis prevencijai, dydis.

Sutikdama su rekomendacijų esme VRM kartu pastebi, kad 2013 m. ataskaitoje pateiktos rekomendacijos, identifikuoti trūkumai, iš esmės nesiskiria nuo 2012 m. ataskaitoje esamų formuluočių. Dėl šios priežasties ministerija sieks patikslinti Valstybės departamento motyvus, kuriais remiantis šalies pastangos ir pažanga kovoti su šiais nusikaltimais 2012 metais buvo įvertintos žemiau negu ankstesniais metais.

Ministras D. A. Barakauskas prekybos žmonėmis prevenciją ir užkardymą traktuoja itin atsakingai, kaip vieną svarbiausių savo uždavinių. Suplanuotos priemonės buvo ir yra nuosekliai vykdomos. Informacija apie šias priemones yra pateikta VRM parengtose ataskaitose, kurios viešai skelbiamos VRM interneto svetainėje (/go.php/lit/Prekybos-zmonemis-prevencijos-ir-kontroles-programa/246). Čia skelbiama ir informacija apie šiuo metu VRM vykdomą tarptautinį projektą užkardyti prekybą žmonėmis priverstiniam darbui ir priverstinį darbą Baltijos jūros regione (/go.php/lit/IMG/1368).

Taip pat pažymėtina, kad šiemet, spalio 18 d. VRM Vilniuje suorganizuos aukšto lygio tarptautinę konferenciją Europos Sąjungos kovos su prekyba žmonėmis dienai paminėti, kurioje bus aptariami kovos su prekyba žmonėmis pasiekimai ir tolesnių veiksmų kryptys.

www.vrm.lt

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24