Prezidentė sėkmingu pirmininkavimu ES laiko gebėjimą susitarti politinėms jėgoms

2013-06-21, 06:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, susitikusi su Seimo Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų nariais, aptarė  Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai svarbiausius darbus.

„Pirmininkavimo ES Tarybai metu Lietuvos laukia daug atsakingų darbų. Kokybiškas ir sklandus visų politinių jėgų darbas ir koordinuoti institucijų veiksmai turi tapti mūsų pirmininkavimo stiprybe. Nuo bendro efektyvaus darbo priklausys ne tik mūsų šalies įvaizdis tarptautinėje erdvėje, bet ir viso pirmininkavimo sėkmė", - sakė šalies vadovė.

Vienu svarbiausių ateinančio pusmečio darbų šalies vadovė įvardijo derybas su Europos Parlamentu dėl 2014-2020 metų ES biudžeto. Prezidentė pabrėžė, kad labai svarbu kaip įmanoma greičiau susiderėti dėl biudžeto tam, kad valstybes nares ES finansinė parama pasiektų laiku.

Pasak Prezidentės, pirmininkavimo metu Lietuva ir toliau sieks įgyvendinti Fiskalinės drausmės sutartį bei Stabilumo ir augimo paktą. Biudžeto deficito mažinimas, finansinė drausmė ir toliau išlieka Europos ekonominio stabilumo ir augimo garantu. Valstybės vadovės teigimu, Lietuva sieks pažangos kuriant bankų sąjungą ir vieningą bankų pertvarkymo mechanizmą.

Susitikime buvo aptartas Lietuvos energetinio savarankiškumo siekis ir bendros ES energetinės politikos svarba. Šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai ir toliau bus siekiama ES energetikos rinkos sukūrimo ir energetinių salų panaikinimo. Kalbėdama apie neatidėliotinus darbus, Prezidentė įvardijo ir trečiojo ES energetikos paketo, kuris užtikrintų konkurencingas kainas, tolesnį įgyvendinimą.

Vienas svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo renginių - lapkričio mėnesį įvyksiantis Rytų partnerystės vadovų susitikimas Vilniuje. Šiame aukščiausio lygio susitikime, į kurį atvyks Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės šalių vadovai, tikimasi pasirašyti asociacijos ir laisvosios prekybos sutartis su Ukraina bei parafuoti asociacijos sutartį su Moldova, Gruzija ir Armėnija.

Lietuvos pirmininkavimas ES tarybai prasidės mūsų šalies pirmininkavimo prioritetų pristatymu Europos Parlamentui Strasbūre ir Europos Komisijos vizitu į Vilnių. Per Lietuvos pirmininkavimo pusmetį mūsų šalyje ketinama surengti apie 200 įvairių susitikimų, kuriuose lankysis per 30 tūkstančius svečių.

www.president.lt 

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24