Kaune atidaromas renovuotas „Girstučio" plaukimo centras

2013-06-20, 10:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ketvirtadienį prieš pietus įkurtuvių šventė prasidės ką tik baigtame renovuoti Kauno miesto savivaldybei priklausančių kultūros ir sporto rūmų „Girstutis" plaukimo centre. Šventėje dalyvaus ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Lietuvoje toks plaukimo kompleksas - pirmasis, kuriame įrengta ir pramogų vieta, ir sportinis baseinas, ir erdvės treniruotėms bei mankštoms. Pažymėtina, jog vienintelis šalyje šiuo metu bus ir 50 m ilgio „Girstučio" baseinas su 8 plaukimo takeliais, atitinkantis visus tarptautinius reikalavimus. Greta sportinio baseino, pramoginėje zonoje, įrengtas 25 m ilgio apšilimo baseinas, dar yra sūkurinės vonios, pirtys, baras.

„Girstučio" sporto (plaukimo) centro renovacijos vertė - per 21,5 mln. Lt, projektas finansuotas Lietuvos, Kauno miesto savivaldybės ir Europos Sąjungos fondų lėšomis.

„Naujasis baseinas - ne tik puiki treniruočių bazė sportininkams, bet ir labai geras kompleksas kauniečiams bei miesto svečiams. Smagu, kad pavyko gerą rezultatą pasiekti, palyginti tokiomis minimaliomis kainomis. Kiti miestai būsimų plaukimo centrų įrengimui ieško kur kas daugiau milijonų nei išleidome mes atnaujindami savąjį „Girstutį", kuris bus naudingas ir sportininkams, ir sveikatą stiprinantiems, vandens pramogas mėgstantiems kauniečiams.

Tikiu, kad centro vadovas Mindaugas Špokas puikiai dirbs, mobilizuos centro darbuotojus, ir „Girstutis" bus plačiai žinomas bei sportininkų ar lankytojų mėgstamas, - ketvirtadienio rytą naujienų agentūrai ELTA teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

ELTA primena, jog plaukimo centro techninio projekto vertė buvo apie 37 ml. Lt. Savivaldybės skelbtą rangovo konkursą prieš kelerius metus buvo laimėjusi bendrovė „Sienojus", pasiūliusi visus projekte numatytus darbus atlikti už 19 mln. Lt. Tačiau vėliau paaiškėjo, jog dempinguodama, ši bendrovė nesugebėjo įvykdyti savo pažadų. Galop, „Sienojui" bankrutavus, objektą perėmė „Kamestos" bendrovė. Ji ir užbaigė rekonstrukciją, tiesa, dar reikalaudama iš savivaldybės papildomo užmokesčio už kai kuriuos darbus.

„Mes labai džiaugiamės, kad „Kamesta" viską baigė laiku. Aišku, ji dirbo savomis kainomis. Ir jei reikės kažkiek dar pinigų papildomai pridėti už tai, kas padaryta „Girstutyje", tai jau tikrai ne milijonus tai kainuos savivaldybės biudžetui. Šį klausimą būtinai išspręsime abiem pusėms priimtinomis sąlygomis, jau po Joninių", - kalbėdamas su ELTA, užtikrino Kauno meras.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24